אלימות בפעוטונים: "הבת שלי בכתה והסייעת בעטה לה בראש"

קרדיט צילום: בדלתיים סגורות

ועדת החינוך, התרבות והספורט בראשות ח"כ יוסף טייב קיימה אמש (שני) דיון בכנסת בנוגע למקרי ההתעללות במעונות היום ובגני הילדים. ע"פ נתוני המשטרה שהוצגו בדיון, בשנת 2024 נרשמה מגמת ירידה באלימות נגד פעוטות עם פתיחת 166 תיקים בגין אלימות בגירים כלפי ילדים במסגרות חינוכיות לילדים עד גיל 6 לעומת 212 בשנה הקודמת.

מריה רבינוביץ', חוקרת מרכז המחקר והמידע של הכנסת, הציגה בדיון מסמך ממנו עולה שבין השנים 2018-2024 נפתחו במשטרה 1,044 תיקים בנושא עבירות אלימות של בגירים כלפי ילדים עד גיל 6 במסגרות חינוכיות. בשנים 2022-2023 היתה עלייה במספר התיקים שנפתחו. ע"פ רבינוביץ', הדבר נובע מעלייה במודעות ובערנות של הורים וכתוצאה מחוק המצלמות שנכנס לתוקף ב-2020 המחייב התקנת מצלמות בכל פעוטון בו מעל 7 פעוטות.

העבירות השכיחות ביותר הן עבירות תקיפה (49%), כאשר שליש מהן היו עבירות התעללות פיזית או נפשית. רק ברבע מהתיקים שנפתחו מהם הוגש כתב אישום. רוב התיקים נסגרו בשל חוסר ראיות. לועדה הגיעו הורים לשתף את החוויה האישית הקשה שילדיהם עברו: "יום אחד הבת שלי התעוררה בצהריים, והסייעת הרימה את היד ונתנה לה סטירה, היא חזרה לישון. הן שכבו במזרנים אחת ליד השנייה והבת שלי התחילה לבכות, הסייעת פשוט באה ובעטה לה בראש" סיפר שי, אב לבת שנתיים.

הוא המשיך וסיפר: "במקרה אחר, הסייעת הרימה אותה תוך כדי שהיא ישנה, הלכה כמה צעדים וזרקה אותה כמו שק תפוחי אדמה למרכז החדר. היה מקרה שהיא החליטה לעשות לה קוקו, אז היא מרטה לה את כל השערות מהראש, הבת שלי בכתה ואז היא החליטה לסטור לה שוב ושוב".

כפתרון לבעיה הוחלט בועדה לקדם חקיקה שתחמיר את סף הדרישות להתקבלות לעבודה בתחום החינוך לגיל הרך.

 

אהבתם? שתפו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

דילוג לתוכן