שקיות הפלסטיק עם הסוגר הפכו לפריט חובה כמעט בכל בית – לאחסון מזון, להקפאה או אפילו לארגון חפצים קטנים. אבל בשנים האחרונות מתברר שהשימוש בהן טומן בחובו סכנות: הן משחררות חלקיקי מיקרופלסטיק, בעיקר כשמשתמשים בהן שוב ושוב או מחממים אותן, ובסופו של דבר הן תורמות להצטברות פסולת סביבתית שקשה למחזר.
החיכוך באזור הסוגר גורם ליצירת סדקים זעירים בפלסטיק, שמשחררים מיקרופלסטיק בלתי נראה לעין. גם אם השקיות נשמרות בקפידה, החלקיקים הללו יכולים להיכנס אל המזון ולחשוף אותנו לחומרים מזיקים. מחקר שפורסם ב-Nano Express ביוני 2024, חקר את שחרור המיקרופלסטיק והננופלסטיק משקיות פלסטיק עם סגר במהלך תהליך הפתיחה והסגירה. החיכוך והעיוות במנגנון הסגר גרמו לשחרור חלקיקי פלסטיק מיקרוסקופיים. המחקר השתמש במיקרוסקופיה אלקטרונית סורקת (SEM) ודימות רמאן כדי לזהות ולכמת את החלקיקים הללו.
מיקרופלסטיק משתרר גם כאשר מחממים את השקיות במיקרוגל, ונוסף על כך, בסופו של דבר רוב השקיות מגיעות לאשפה – שם הן מתפרקות לאט ומשאירות אחריהן שכבות פלסטיק מזיקות לאקולוגיה.