אל תשתמשו בשקיות האלה הם מסוכנות

קרדיט צילום: בדלתיים סגורות

שקיות הפלסטיק עם הסוגר הפכו לפריט חובה כמעט בכל בית – לאחסון מזון, להקפאה או אפילו לארגון חפצים קטנים. אבל בשנים האחרונות מתברר שהשימוש בהן טומן בחובו סכנות: הן משחררות חלקיקי מיקרופלסטיק, בעיקר כשמשתמשים בהן שוב ושוב או מחממים אותן, ובסופו של דבר הן תורמות להצטברות פסולת סביבתית שקשה למחזר.

החיכוך באזור הסוגר גורם ליצירת סדקים זעירים בפלסטיק, שמשחררים מיקרופלסטיק בלתי נראה לעין. גם אם השקיות נשמרות בקפידה, החלקיקים הללו יכולים להיכנס אל המזון ולחשוף אותנו לחומרים מזיקים. מחקר שפורסם ב-Nano Express ביוני 2024, חקר את שחרור המיקרופלסטיק והננופלסטיק משקיות פלסטיק עם סגר במהלך תהליך הפתיחה והסגירה. החיכוך והעיוות במנגנון הסגר גרמו לשחרור חלקיקי פלסטיק מיקרוסקופיים. המחקר השתמש במיקרוסקופיה אלקטרונית סורקת (SEM) ודימות רמאן כדי לזהות ולכמת את החלקיקים הללו.

מיקרופלסטיק משתרר גם כאשר מחממים את השקיות במיקרוגל, ונוסף על כך, בסופו של דבר רוב השקיות מגיעות לאשפה – שם הן מתפרקות לאט ומשאירות אחריהן שכבות פלסטיק מזיקות לאקולוגיה.

 

אהבתם? שתפו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

מדיניות פרטיות

נהל העדפות עוגיות

עוגיות חיוניות

עוגיות אלה חיוניות לתפקוד התקין של האתר ואינן ניתנות לביטול.

עוגיות פונקציונליות

עוגיות אלה מאפשרות למערכת לזכור בחירות שעשיתם ומספקות תכונות משופרות.

עוגיות אנליטיות

עוגיות אלה עוזרות לנו להבין כיצד המבקרים משתמשים באתר באופן אנונימי.

עוגיות שיווקיות

עוגיות אלה משמשות להצגת פרסומות רלוונטיות יותר עבורכם.

דילוג לתוכן