ביטוח לאומי הוציא הנחיות בנוגע לסיוע לנפגעי חרדה, זאת על רקע הירי המאסיבי של חיזבאללה מלבנון על יישובי הצפון. הסיוע לנפגעי חרדה כולל מענה מיידי במוקדי חירום טלפוניים בשלב הראשון, וקבלת סדרת טיפולים במרפאות ובמרכזי חוסן בשלב השני למי שהיה נוכח האירוע איבה.
כמו כן בביטוח לאומי מפרסמים את רשימת מרכזי החוסן ומרפאות הטיפול מפורטת בהמשך, לפי אזור מגורים. הסיוע במרפאות ומרכזי החוסן כולל: טיפול ממוקד בטראומה הכולל 12 מפגשים טיפוליים ובמידת הצורך ועפ"י חוו"ד מקצועית של המטפל, תתאפשר הרחבת הטיפול לעד 36 מפגשים.
נפגעי איבה, בעלי סימפטומים פוסט טראומטיים חמורים, שסיימו 36 טיפולים יכולים לקבל תוספת של 12 טיפולים בהתאם לעמידתם בתנאי הזכאות. טיפולים אישיים, המותאמים גם לילדים ולמשפחות.
איך מקבלים את הטיפול? הטיפולים ניתנים במרכזי חוסן ובמרפאות לטיפול בנפגעי חרדה ללא עלות וללא צורך בפנייה לביטוח הלאומי, פשוט מתקשרים למרכז המטפל ומקבלים את הסיוע שאתם זקוקים לו.
אלו הנחיות משרד הבריאות לנפגעי חרדה: רשימת מרכזי החוסן ומרפאות הטיפול לנפגעים שהיו נוכחים באירוע איבה בעקבות המצב הביטחוני, כל מרכזי החוסן וקווי הסיוע ערוכים לתת מענה לנפגעי החרדה. "לתשומת לבכם, מרכזי החוסן מטפלים באוכלוסיה על פי השתייכות לאיזור מגורים. מי שבאזור מגוריו אין מרכז חוסן, יוכל לפנות למרכז חוסן ארצי טיפול"