אולי הולמן, סטודנט בן 21 להנדסת מחשבים מאוניברסיטת קנט בבריטניה, נידון לשבע שנות מאסר לאחר שהורשע ביצירה והפצה של ערכות פישינג מתוחכמות שהובילו להונאות בהיקף של כ-100 מיליון ליש"ט. הולמן, תושב איסטקוט שבלונדון, יצר ערכות שחיקו אתרי ממשלה, בנקים וארגוני צדקה, ומכר אותם לפושעים דרך הטלגרם לשם גניבת פרטי אשראי ומידע אישי.
בנה רשת של כמעט 700 לקוחות דרך הטלגרם. אולי הולמן, צילום: CPS
הערכות, שמספרן הגיע ל-1,052, פגעו ב-69 ארגונים ב-24 מדינות. הולמן בנה רשת של כ-700 לקוחות, סיפק הדרכות לשימוש בערכות והרוויח כ-300 אלף ליש"ט בין 2021 ל-2023. כספי ההונאה הועברו במטבעות קריפטו להסתרת המקורות. באחד המקרים, ערכה שחיקתה דף תרומה של ארגון צדקה גרמה לגניבת פרטי אשראי מתורמים.
החקירה החלה בעקבות מידע מחברת WMC Global, והובילה למעצרו של הולמן באוקטובר 2023. לאחר ששוחרר, הוא המשיך לפעול ונעצר שוב במאי 2024. על מחשבו נמצאו ראיות שקשרו אותו להונאות, כולל ערכה שגרמה לנזק של כמיליון אירו. הולמן הודה בשבעה אישומים, כולל יצירת כלים להונאה והחזקת רכוש פלילי.
בן הרלי, רכז חקירה בכיר במשטרת לונדון, ציין כי הולמן "אפשר הונאות המוניות בקנה מידה עולמי" והרוויח מיליונים ללא התחשבות בקורבנות. שרה ג'נינגס ממשרד התביעות הבריטי (CPS) הדגישה כי גזר הדין משמש אזהרה לפושעי סייבר: "לא תוכלו להסתתר מאחורי אנונימיות מקוונת". ה-CPS הודיע כי ידרוש מהולמן להשיב את רווחי הפשע בבית המשפט.