גרושתו של חנן בן ארי מודה: "הלב לא יכול להכיל"

קרדיט צילום: רשתות חברתיות

הסופרת והיוצרת הדסה בן ארי ביקרה בתערוכה מיוחדת במינה בבית קלנג באשדוד, המוקדשת להנצחת חללי צה"ל, וחלקה התרשמות עמוקה עם עוקביה. "אני כל הזמן חוזרת לכאן, איזה מדהים מה שהם עשו כאן", שיתפה בן ארי בסטורי שפרסמה באינסטגרם.

במרכז התערוכה עומדת "חורשת הזיכרון" – מיצג מרשים הכולל פסל דמוי עץ עליו תלויים פתקים מתלמידי בתי ספר מקומיים. "כל ילד בעצם כתב משפטים של נופלים ואיחולים לחיילים", הסבירה בן ארי, שהתרגשה מהחיבור בין הדורות שהמיצג מייצר.

היצירה שריגשה במיוחד את בן ארי היא סדרת מדי צה"ל עליהם רקומים בעבודת יד שמות ופרצופים של נופלים. "האמנית הזאת רוקמת ממלחמת ששת הימים ועד היום, את השמות והפנים של כל הנופלים. וואו. האירוע הזה פה מטורף וזה יפיפה. נורא ואיום, ויפהפה", תיארה בהתרגשות את הדואליות העוצמתית של היצירה. בן ארי אף הוסיפה בכיתוב לסטורי: "בחיים לא ראיתם כזה פיס", המדגיש את ההשפעה העמוקה שהותירה בה העבודה האמנותית הייחודית.

התערוכה כוללת גם ציורים נוספים בהשראת הנופלים ופסלים של פרחים אדומים המזוהים עם חללי צה"ל, המוסיפים נדבך נוסף לחוויית ההנצחה. בסטורי נוסף בן ארי כתבה "הלב לא יכול להכיל", ובהמשך: "אם הלב נוכח מדי, זה עלול לכאוב", ביטויים העולים בקנה אחד עם תחושותיה לנוכח התערוכה המטלטלת. דרך יצירות האמנות, בית קלנג מצליח ליצור מרחב שבו הזיכרון הקולקטיבי והאישי נפגשים, מאפשר לקהל המבקרים להתחבר לסיפורי הנופלים באופן אינטימי ומשמעותי.

הפרויקט האמנותי בבית קלנג מייצג גישה חדשנית להנצחה, המשלבת ביטוי אמנותי עם משמעות חברתית וחינוכית. בהזמנת תלמידים ואזרחים לקחת חלק ביצירת התערוכה, נוצר דיאלוג בין-דורי המחבר את הקהילה כולה לזיכרון הלאומי. התערוכה, שתוארה על ידי בן ארי כ"מטורפת" ו"יפהפייה", מדגימה כיצד אמנות יכולה לשמש ככלי רב-עוצמה להנצחה, תוך יצירת מרחב שהוא בו-זמנית מכבד, כואב ומעורר השראה – חוויה שגרמה לסופרת המוערכת לשוב ולבקר במקום פעם אחר פעם.

אהבתם? שתפו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

דילוג לתוכן