אם תמיד חלמתם להזמין מונית מעופפת מהסמארטפון, כדאי שתדעו: בסין זה כבר קורה. סין מובילה את מהפכת כלכלת הרום-הנמוך – תחום שמגלגל כבר מאות מיליארדי דולרים, ומשנה את כל מה שידענו על תחבורה, לוגיסטיקה, תיירות ורפואה. המדינה הראשונה בעולם שאישרה מונית מעופפת אוטונומית היא סין, עם דגם EH216-S של EHang, שכבר מבצע טיסות הדגמה ומוכר כרטיסים לטיסות תיירותיות בערים כמו גואנגג'ואו ושנגחאי.
(צילום: Long Wei / CFOTO via AFP)
המהפכה לא עוצרת במוניות: רחפנים סיניים מבצעים משלוחים, מרססים שדות, מנקים גורדי שחקים, ואפילו מפנים פצועים מאזורי אסון. חברות כמו XPeng, Volant, ו־AutoFlight מפתחות דגמים מתקדמים – חלקם כבר בדרך לייצור המוני. XPeng, למשל, צפויה לספק אלפי מכוניות מעופפות כבר ב־2026, עם דגמים שמאפשרים לנהוג ולרחף – בלי רישיון טיסה מיוחד, כל עוד לא נכנסים לעיר.
הסיבה שסין מזנקת קדימה? רגולציה תומכת, תחרות אגרסיבית, והשקעות ממשלתיות אדירות. כלכלת הרום-הנמוך צפויה להגיע ל־340 מיליארד דולר עד 2035, וסין כבר רואה בזה מנוע צמיחה לאומי. לצד ההתלהבות, יש גם חששות בטיחותיים וסביבתיים, אבל הסינים לא עוצרים – והעתיד המעופף כבר כאן, לפחות במזרח.