בזמן ששוק הנדל"ן רווי סימני שאלה סביב דירות חדשות, יש ערים שלא מפסיקות להפתיע עם גידול ניכר במכירת דירות יד שנייה. כיצד זה קרה? האם מדובר בשינוי משמעותי או בגחמה זמנית? ומהן הערים שהוכתרו למלכות שוק הדירות המשומשות? יצאנו לבדוק – וגילינו נתונים שיגרמו לכם לחשוב מחדש על החלטות נדל"ן.
הסיבות מאחורי הקפיצה
הבנקים למשכנתאות צופים בחודשים הקרובים גידול בעסקאות של דירות יד שנייה, כנראה בעקבות ההוראות החדשות שצמצמו את הטבות המימון של הקבלנים. למרות שהיזמים כבר מצאו דרכים יצירתיות לעקוף את התקנות, חוסר הודאות בשוק הטה את הכף לדירות ותיקות ומוכרות – דבר שגם יו"ר לשכת שמאי המקרקעין, נחמה בוגין, הדגישה בראיון.
חמשת הערים המובילות
אז אילו ערים רשמו את הקפיצה הגדולה ביותר? לפי נתוני למ"ס:
- כפר סבא – עלייה מרשימה של 62.7%.
- בני ברק – גידול של 48.5%.
- הרצליה – כמעט 47.7%.
- קריית גת – זינוק של 42.2%.
- מודיעין – עם עלייה של 38.8%.
מה מסתתר מאחורי המספרים?
מכירת דירות יד שנייה מסמנת שינוי מעניין בשוק. לא מדובר בפרויקטים חדשים, אלא בהחלטות טבעיות של הציבור לערוך קפיצה לשוק הדירות הוותיק. חלק מערים כמו בני ברק וקריית גת הפתיעו עם מכירות גבוהות – כנראה בשל הטמעה של דירות זמינות במחיר שנראה סביר יחסית לעבר.
האם זה הזמן להשקיע?
המגמה הזו מזמינה הרבה שאלות, במיוחד כשהסיבות לכך נעות בין חוסר הודאות בשוק הנדל"ן לבין החלטות פרקטיות של רוכשי דירות. האם זהו טרנד שעתיד להישמר או סימן למשהו גדול יותר? ומה ההשפעה על האזורים הביקושיים כמו חיפה וירושלים?