משרד הבריאות הוציא הבוקר (שישי) צו סגירה מנהלי למסעדת "אימפריית הבשר" בנהריה, זאת לאחר שבביקורת שנערכה במקום נמצאו ליקויים חמורים המסכנים את בריאות הציבור.
במכתב שנשלח למסעדה נכתב: "בביקורת תברואית שנערכה לעסק ב-4.9.25 בהשתתפות מפקחים מטעם משרד הבריאות ועיריית נהריה נמצא כי המצב התברואי בעסק אינו עומד בדרישות חוק רישוי עסקים: העסק, קרי המסעדה, פועלת ללא רישיון עסק בר תוקף בניגוד לחוק רישוי עסקים. המצב התברואי, התחזוקתי והטכנולוגי של העסק אינו עומד בדרישות החוק ואינו עומד בדרישות לתקנות רישוי עסקים".
המטבח הינו בחלל אחד ללא חלוקה למחלקות ע"פ הפונקציות השונות, אין חלוקה למדורי עבודה ייעודיים מדורי עבודה קודמים בוטלו והכיורים הוצאו מתחום העסק. מצב זה עלול לגרום לזיהום צולב של מזון מוכן לאכילה. קירות המטבח מלוכלכים ומלאים בסימני נזילות, שומן ואבנית, תקרת המטבח שחורה, מתקלפת ומלאה בפיח שחור – אי שמירה על תנאי ניקיון בסיסיים מהווה סכנה לבריאות הציבור.
במטבח שורר חוסר סדר, המקום מלוכלך וניכר כי העסק מנוהל ללא הבנה של תנאי התברואה הבסיסיים הנדרשים בניהול עסק מזון- סכנה לבריאות הציבור. .4 מתקני הקירור בעסק מוזנחים, מלאים בזוהמה ולכלוך. בעת הביקורת נצפו סימני לכלוך רב כמו גם שכבות שומנים ושאריות מזון בכל חלקי המטבח. ניכר כי תפעול המטבח מנוהל ללא הבנה של תנאי התברואה הבסיסיים הנדרשים בניהול עסק מזון – סכנה לבריאות הציבור.
בעת הביקורת נצפו מוצרי מזון מונחים בארגז ישירות על הרצפה יחד עם כלי ניקוי ובתנאי תברואה ירודים ביותר. חסרים מדורי טיפול נפרדים לכל סוג מזון, חסרה מחלקה לטיפול בירקות, מחלקה לטיפול בבשרים, מחלקה נפרדת לבישול הכוללת כיור נפרד ועוד, בתחום העסק קיים כיור אחד בלבד. עבודה שלא במדורי עבודה ייעודיים עלולה לגרום לזיהום צולב של מזון – סכנה לבריאות הציבור.
לא קיים שילוט במדורי העבודה ובמתקני הקירור, עבודה במדורים שלא לפי ייעודם עלולה לגרום לזיהום צולב בין מזון גלמי למזון מוכן לאכילה – סכנה לבריאות הציבור. תזרים העבודה במטבח אינו תקין ואינו מאפשר תזרים חד כיווני נכון של הכנת המזון, במטבח קיים אי סדר משמעותי וחוסר הפרדה בין הפונקציות והתהליכים השונים במטבח – סכנה לבריאות הציבור.
אין הפרדה בין סכינים המשמשים לבקר לבין סכינים המשמשים לחיתוך ירקות ובשר בעלי כנף, הנ"ל מוחזקים יחד באותו מתקן ללא כל הפרדה. היעדר הפרדה בין הפונקציות והתהליכים השונים במטבח מהווה סכנה לבריאות הציבור. תקרת המטבח פתוחה בחלקים מסויימים, רשת דלת הכניסה האחורית קרועה ומאפשרת חדירת מזיקים (עכברים, חולדות, ציפורים, חרקים וכיוב') לחלל המטבח.
אפשרות לחדירת מזיקים חושפת את המזון לזיהום המזון מצואת ושתן המזיקים – הנ"ל מהווה סכנה לבריאות הציבור. מספר מתקני הקירור בעסק אינו עונה להיקף הפעילות בו, לאור כך אין הפרדה בין מוצרי מזון מוכנים לאכילה ומוצרי מזון גלמיים, בעת הביקורת נצפו מוצרי בשר המאוחסנים יחד עם מוצרי מזון מוכנים לאכילה (סלטים) ללא סימון תאריך הכנה וללא תוקף. תנאי האחסון המתוארים מעודדים זיהום צולב בין מזון גלמי למזון מוכן לאכילה – סכנה לבריאות הציבור.
אין אספקת מים חמים בכיורי המטבח. אין מחסן לעסק. בתחום העסק לא קיימים תאי שירותים לציבור ולעובדים. בעת הביקורת נמצאו אריזות קרטון מקוריות של מוצרים שונים, לא קיימת בעסק עמדת הפשטת קרטונים. .16 תאורת המטבח אינה מתאימה לשימוש בבית אוכל, חסרת מיגון ואינה עונה לדרישות התקנות. שימוש בתאורה ללא מיגון חושף את המזון לסכנה של חדירת גופים זרים (כגון שברי זכוכית) , מהווה סכנה בטיחותית.
בחצר האחורית שורר אי סדר, המקום מוזנח ומלוכלך, סימני נזילות עיבוי שמן בכל הכניסה וקירות המבנה. בעת הביקורת נצפו ירקות על הכביש יחד עם לכלוך רב, משטח מוצרי מזון יבשים וזאת בסביבה בה שלוליות מים, שמן וסימני זוהמה. הנ"ל מהווה הפרה חמורה של התקנות. קירות המטבח אינם שלמים, מצופים באריחי קרמיקה שחורה שחלקם שבורים. תעלות הניקוז ברצפת המטבח מלוכלכות ומלאו בשיירי מזון מיום עבודה קודם, בנוסף חלק מאריחי הקרמיקה שבורים. הנל מהווה מוקד להתפתחות חיידקים – סכנה לבריאות.
לאור כל המתואר לעיל הגעתי למסקנה שהעסק אינו עומד בדרישות החוק ואינו עומד בדרישות התקנות והמפרט וכי העסק פועל בניגוד לחוק , לתקנות ולמפרט האחיד והדבר מקים סכנה ממשית וחשש משמעותי לפגיעה בבריאות הציבור.