מצרכים: לעוגיות המקרון
- 100 גרם חלבונים
- 70 גרם סוכר לבן
- 200 גרם אבקת סוכר
- 120 גרם אבקת שקדים
- קורט מלח
- כפית תמצית וניל
- 2-3 טיפות צבע מאכל לבחירתכם לא חובה
למלית גנאש שוקולד לבן
- 200 גרם שוקולד לבן
- 75 מ"ל שמנת מתוקה
- כפית תמצית וניל
הוראות הכנה:
מקרונים
-
מערבבים יחד את אבקת הסוכר עם אבק השקדים. במידת הצורך אפשר לטחון יחד ואם רוצים אפשר גם לנפות (לא חובה).
-
בקערה המונחת מעל סיר עם מים רותחים מחממים את החלבונים עם הסוכר עד להמסה של הסוכר.
-
מסירים מהאש ומקציפים עם תמצית וניל וקורט מלח עד לקבלת קצף סמיך ויציב.
-
מוסיפים 1-2 טיפות צבע מאכל ומקציפים עד לקבלת צבע אחיד. ניתן להוסיף צבע במידת הצורך.
-
מוסיפים את תערובת השקדים ואבקת הסוכר ומערבבים בעדינות בעזרת לקקן עד לקבלת תערובת סמיכה שמייצרת "סרט" אם יוצקים אותה לקערה מהלקקן (ראו בתמונות).
-
מזלפים את המקרונים על תבנית המרופדת בנייר אפיה. שומרים מרחק בין עוגיה לעוגיה כי הן תופחות באפיה.
-
שומרים את התבנית בצד למשל כחצי שעה להתייבשות החלק העליון (לא חובה, ניתן גם ישר להכניס לתנור).
-
אופים את המקרונים בחום של 160 מעלות למשך כ 12 דקות עד שמתקבלות עוגיות יציבות.
-
מצננים ורק לאחר צינון מלא מפרידים מנייר האפיה.
-
מסדרים זוגות של עוגיות, ממלאים בקרם וסוגרים. מומלץ לתת למקרונים מנוחה של כמה שעות במקרר לפני ההגשה.
מלית גנאש שוקולד לבן
-
ממיסים במיקרו את השוקולד, השמנת ותמצית הוניל בפולסים של חצי דקה תוך ערבוב בין הפולסים, עד לקבלת תערובת חלקה.
-
מעבירים לקרור (בקערה או בשף זילוף) רצוי לכמה שעות להתייצבות הקרם.
-
מזלפים על מחצית מהעוגיות (לאחר שהתאמנו זוגות לפי גודל העוגיות)