משלמים באשראי? כך תצילו את הכסף שלכם מעוקצים מסוכנים

בעידן הדיגיטלי, בו מרבית העסקאות מתבצעות בכרטיסי אשראי או באינטרנט, הסכנות להונאות רק הולכות וגדלות. האקרים ומתחזים מפתחים שיטות חדשות לנצל משתמשים תמימים, ומצליחים לגנוב את פרטי האשראי או להשתמש בהם למטרות פליליות. אף על פי שחברות האשראי משקיעות באמצעי אבטחה מתקדמים, האחריות לשמירה על הכסף נשארת גם בידיים שלנו, הלקוחות. כיצד נוכל להגן על פרטי האשראי ולהימנע מעוקצים? אלו חמישה צעדים פשוטים שיסייעו להבטיח שימוש בטוח בכרטיסי האשראי.

1. וודאו שהאתר מאובטח לפני הקנייה – בעת מעבר לעמוד התשלום, בדקו כי כתובת האתר מתחילה באותיות HTTPS. תו אבטחה זה מעיד על כך שהאתר מצפין את המידע שלכם, ומספק הגנה ברמה גבוהה יותר מול ניסיונות פריצה.

2. היזהרו מאתרים מזויפים וכתובות חשודות – בכניסה לאתרי קניות או קבלת לינק ב-SMS, וודאו שכתובת האתר מדויקת, ללא שגיאות כתיב או פרטים מחשידים אחרים. שימו לב במיוחד להודעות הקוראות ללחוץ על לינק כדי לשלם מסים או לאסוף חבילה – אם הכתובת אינה זהה לכתובת האתר הרשמי, מומלץ להימנע מלחיצה על הלינק.

3. התחברו רק לרשתות מאובטחות בעת רכישה – חיבור לרשתות ציבוריות כמו בבתי קפה או כיכרות עירוניות חושף את המידע שלכם להאקרים. רכישות עדיף לבצע מרשת פרטית בלבד, כדי לשמור על רמת אבטחה גבוהה ולמנוע גישה לנתוני האשראי שלכם.

4. הימנעו משמירת פרטי אשראי באתרי קניות – למרות הנוחות שבשמירת פרטי האשראי באתרי קניות, מומלץ להימנע מכך – פריצות לאתרים עלולות לחשוף את הפרטים שלכם. פתרון מומלץ הוא שימוש בפלטפורמות מאובטחות כמו פייפאל, השומרות את פרטי האשראי ברמת אבטחה גבוהה ומצמצמות את החשיפה.

5. מעקב קבוע אחר החיובים באשראי – בדקו את החיובים בכרטיס האשראי שלכם באופן שוטף, באמצעות אפליקציות או האתרים של חברות האשראי. בקשו גם התראות SMS על חיובים בסכום מסוים, כדי לזהות פעולות לא מאושרות בזמן אמת ולעצור כל עוקץ אפשרי.

אהבתם? שתפו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

דילוג לתוכן