"השריפה הגדולה הזו, לאור זה שפרצה במספר מוקדים באותו זמן – אני משער כי זו הצתה", אומר ל"מעריב" נציב כבאות הצלה לשעבר, רב טפסר בדימוס ותא"ל במיל' שלמה כהן.
כהן, אשר היה נציב כבאות הצלה בשנים 1993-1992, מעריך כי יעברו עוד שעות ארוכות עד שתושג שליטה על השריפה המשתוללת. "הרבה מאוד תלוי במזג האוויר. אם הוא יחמיר – גם השריפה תחמיר, אבל אם הוא ישתפר, הדבר יסייע להשתלטות מהירה יותר על השריפה". הוא ממשיך ומסביר: "שיפור במזג האוויר והיחלשות הרוחות תמנע את המשכיות הבעירה ביחד עם פעולות הכיבוי האינטנסיביות".
כהן סבור שאחד מהלקחים החשובים משריפת הענק המשתוללת, הן הגברת פעולות המניעה. "פעולות המניעה צריכות לכלל גיזום ביערות, גיזום כל העשבייה ביערות, בשטחים הפתוחים ובבתים ביישובים וגם לבצע גיזום צמרות עצים הסמוכים לכבישים, כדי למנוע את דילוג האש, כפי שקרה בכביש 1".
"אני לא אומר, חלילה, לכרות עצים, אלא רק לבצע גיזום בצמרות, כדי למנוע את התפשטות האש", הוא מסביר. "גם חשוב שכבאות הצלה תפקח בכל ימות השנה על ביצוע פעולות המנע, באמצעות התחנות האזוריות". כהן סבור עוד, כי אין צורך להשקיע ברכישת מטוס הכיבוי הענק "סופר טאנקר", בשל עלות רכישתו ואחזקתו היקרה: "שריפות ענק בסדר גודל כזה מתרחשות אולי בכל שנה-שנתיים ועדיף שישראל תרכוש ותתחזק את המטוס ביחד עם מדינות נוספות באזור".
כהן אומר עוד כי המשימה החשובה כעת היא למנוע נפגעים בנפש. "היערות ישתקמו והעצים יצמחו בעוד כמה שנים, כפי שקרה לאחר אסון הכרמל, אבל קודם כל יש לדאוג למניעת פגיעה בבני אדם", הוא מסביר עוד – "השרה מירי רגב קיבלה החלטה נכונה שהחליטה לבטל את טקס הדלקת המשואות. היה עלול להיגרם אסון בשל הרוחות החזקות".