"נשק יום הדין" המהלך הגרעיני של רוסיה בעקבות בחירת טראמפ

המפגן הגרעיני של רוסיה – תגובה חדה לבחירתו מחדש ל דראמפ

בעקבות הבחירות האחרונות בארה"ב, הנשיא הרוסי ולדימיר פוטין ביצע מהלך דרמטי וטעון במשמעויות אסטרטגיות – הפעלת טיל בליסטי בין-יבשתי מתקדם | הצעד נתפס כתגובה מרומזת לניצחון מחדש של טראמפ, המבטא אזהרה אפשרית מפני מתיחות גרעינית גוברת.

בפומבי ובאופן מחושב, הורה פוטין על הצבתו של טיל מדגם "Yars" בתוך משגר ממוגן בבסיס קוזלסק שבמחוז קלוגה. מדובר בטיל עוצמתי הנושא שישה ראשי נפץ בעלי עוצמה כוללת של כ-600 קילוטון – פי שישה מעוצמת הפצצה שהוטלה על הירושימה. הטווח המרבי של הטיל נאמד ב-7,500 מיילים, מה שמאפשר לו פוטנציאל מכה בארה"ב ובמרבית שטחה של אירופה.

רשת הטלוויזיה של משרד ההגנה הרוסי, Zvezda, הציגה קטעים דרמטיים של הובלת הטיל, כשהוא נע לאט אך במדויק, ומודגש כמי שמסוגל לשאת את יכולות ההרתעה של רוסיה אל מול העולם המערבי.

במהירות של 19,000 קמ"ש, ה-Yars מסמן את מרכז עוצמתה האסטרטגית של רוסיה, בהמשך לתמרונים צבאיים רחבי היקף שהתבצעו בצמוד למתיחות העמוקה מול נאט"ו על רקע המלחמה באוקראינה.

משגר הטיל הגרעיני ביחידת הטילים 'קוזלסק'
משגר הטיל הגרעיני ביחידת הטילים 'קוזלסק'

 

התגובה הגרעינית של פוטין מגיעה בצל התחושה שרוסיה העדיפה את טראמפ על פני יריבתו הדמוקרטית, קמאלה האריס. עם זאת, פוטין נמנע מלשלוח ברכת ניצחון רשמית לנשיא האמריקאי, ואף הבהיר באמצעות דוברו כי "ארה"ב נחשבת למדינה לא ידידותית, הפועלת ישירות ועקיפות במלחמה נגד האומה שלנו". עם זאת, מספר מקורות דיווחו כי פוטין העביר ברכה מרומזת דרך ערוץ תקשורת אחורי.

במקביל, גם ארה"ב הציגה את כוחה הגרעיני לאחר נצחונו של טראמפ, עם שיגור ניסוי של טיל בליסטי בין-יבשתי מבסיס חיל החלל ונדנברג בקליפורניה. מטרת השיגור, כפי שהודגש על ידי פיקוד התקיפה הגלובלית של חיל האוויר האמריקאי, היא להמחיש את מוכנות הכוחות האסטרטגיים ולשדר את מסר ההרתעה החיוני כנגד איומים גלובליים.

"הבדיקות הללו ממחישות את עוצמת חיל האוויר, אם וכאשר הנשיא יזעיק אותם לקרב," אמר גנרל תומאס א. בוסייר, מפקד הפיקוד הגלובלי. "ה-ICBMs שלנו מהווים חלק קריטי בהגנתנו ובשמירה על ביטחון בעלי בריתנו ושותפינו ברחבי העולם."

מהלכים אלו של רוסיה וארה"ב אינם מותירים מקום לספק: הפגנת הכוח נמשכת, והעולם צופה בדריכות על רקע מתחים גיאו-פוליטיים שנראים כרגע רחוקים מפתרון.

 

כתבות נוספות

דילוג לתוכן