עולה לי עולה לי: הארנונה בבית שאן מזנקת ל- 1.6%

בית שאן ממשיכה ליישר קו עם מגמת עליית הארנונה הארצית, וגם בשנת 2026 תושבי העיר ירגישו עומס נוסף על כיסם. מועצת עיריית בית שאן אישרה לאחרונה את צו הארנונה לשנה הבאה, שיכלול עלייה של 1.626% – בהתאם לעדכון האוטומטי שנקבע על ידי משרד הפנים. ההחלטה, שאושרה ברוב של שישה חברי מועצה, מעוררת שוב שאלות לגבי שקיפות ואופן העברת המידע לתושבים.

הצבעה שגרתית עם הסתייגות בודדת

עליית הארנונה היא למעשה מנגנון אוטומטי שנקבע מראש על ידי משרד הפנים, ונועד להתאים את תעריפי הארנונה לשינויים במדד המחירים לצרכן. למרות זאת, למועצות המקומיות עדיין ישנה היכולת להביע התנגדות או לבקש חריגים. במקרה של בית שאן, ההצבעה עברה ברוב מוחץ, כאשר איתן טייב היה היחיד שהתנגד להעלאה. טייב נימק את התנגדותו בחשש כבד מהקושי הכלכלי ההולך וגובר של התושבים, שמתמודדים עם יוקר מחיה כללי ועם עליות מחירים במגוון תחומים.

שקיפות בצל התייקרות?

ראש העיר, נועם ג'ומעה, טען כי למעשה אין דרך מעשית להתנגד למנגנון ההעלאה האוטומטי. טענה זו מעלה שאלה: אם אכן כך הדבר, מדוע ההצבעה בכלל מתקיימת? יתרה מכך, נראה כי המידע על עליית הארנונה לשנת 2026 לא פורסם באופן יזום לתושבים, כפי שקורה לא פעם עם "בשורות" פחות נעימות. זוהי התנהלות שחוזרת על עצמה: בעוד שהישגים עירוניים, פרויקטים מוצלחים או אירועים חגיגיים זוכים לפרסום נרחב ומתוקשר באמצעות פוסטים ושיתופים, מידע הנוגע באופן ישיר לכיסו של האזרח נותר לעיתים קרובות מתחת לרדאר.

הצורך בשקיפות מלאה

עלייה בארנונה, גם אם היא נראית שולית באחוזים בודדים, מצטרפת לעוד שלל התייקרויות המשפיעות על משקי הבית. בתקופה כלכלית מאתגרת, שבה משפחות רבות נאבקות לסגור את החודש, כל אחוז נוסף בארנונה הוא נטל ממשי. ציבור התושבים זכאי לדעת באופן שקוף וברור על כל החלטה שמשפיעה ישירות על רווחתו הכלכלית. ישנה חשיבות עליונה לכך שגם מידע מסוג זה יפורסם באופן יזום ונגיש, ולא יישאר סוד שמגלים רק עם קבלת חשבון הארנונה הבא. שקיפות היא אבן יסוד בדמוקרטיה מקומית, והיא מאפשרת לתושבים להבין את התנהלות העירייה ולהביע את עמדתם.

 

אהבתם? שתפו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

דילוג לתוכן