בכיר בזרוע הצבאית של ארגון חמאס טוען כי ערב טבח 7 באוקטובר, הופעלו סוכנים כפולים שהעבירו מידע שגוי לשירות הביטחון הכללי הישראלי במטרה ליצור מצג שווא של שגרה ביטחונית ברצועת עזה. לפי אותו בכיר, מידע זה השפיע על הערכת המודיעין הישראלי ואפשר את הסתרת ההכנות למתקפה הקטלנית.
לדברי הבכיר, מנגנון הביטחון של ארגון חמאס הצליח בשנת 2017 לחשוף רשת ריגול גדולה שפעלה מטעם ישראל. חלק מהסוכנים שנחשפו הפכו לסוכנים כפולים שהופעלו מחדש בידי גדודי אל-קסאם – הזרוע הצבאית של חמאס – לצורך איסוף מידע על שיטות הפעולה של שב"כ, זהות הסוכנים שהוא מפעיל והציוד שברשותם.
בראיון שפורסם בפברואר 2025, חשפו מחמוד מרדאווי וג'אסר ברגותי – בכירים בארגון חמאס – כי אחד הצעדים המרכזיים שננקטו היה מעצרם של 45 פלסטינים שזוהו על ידי חמאס כסוכנים ישראלים, בעקבות חיסולו של מאזן פוקהא ב-2017.
מרדאווי טען כי מעצרים אלה "שיתקו את יכולת האויב להשיג מודיעין" והקשו על ישראל לקבל התרעות רלוונטיות לקראת המתקפה של 7 באוקטובר. ג'אסר ברגותי הוסיף כי בעקבות המעצר הנרחב של רשת הסוכנים, חמאס הצליח להבין את דפוסי הפעולה של המודיעין הישראלי – וכך הופעלו סוכנים כפולים שהעבירו לישראל מידע מכוון או שגוי.
לדברי ברגותי, סוכנים אלה היטו את הערכת המודיעין הישראלי והיוו חלק בלתי נפרד מתכנית "מבול אל-אקצא" – המתקפה חסרת התקדים על דרום ישראל ב-7 באוקטובר.
על פי פרסומים רשמיים של ארגון חמאס, הניסיון להטעות את המודיעין הישראלי החל עוד שנים קודם למתקפה.
בסרט תיעודי ששודר בערוץ "אל-מיאדין" בדצמבר 2019, הציג חמאס את מבצע "אשליות" שבוצע לטענתם בין השנים 2016 ל-2018. לפי גרסת חמאס, סוכן בעל גישה ליחידת הרקטות של גדודי אל-קסאם הופעל על ידי השב"כ כדי לאתר ולהשמיד רקטות ואתרי שיגור – אך למעשה הופעל על ידי חמאס עצמו.
על פי אותו תיעוד, הסוכן הכניס את המודיעין הישראלי להטעיה מכוונת, חשף את שמות מפעיליו מהשב"כ, והצליח גם לקבל מהם ציוד מודיעיני תוך כדי פעילותו. כהוכחה לטענותיו, הציג חמאס בסרט שיחה מוקלטת עם מי שכונה "המפעיל הישראלי", להמחשת יכולתו של הארגון להוליך שולל את מפעילי הסוכנים.
לדברי חמאס, מטרת פרסום הסרט הייתה "להפתיע את האויב" ולהמחיש כי ביכולתו של הארגון לסכל מהלכים מודיעיניים גם בעתיד.
כשל מודיעיני.
הטענות אודות פעילות הסוכנים הכפולים מצטרפות לשורה של דיווחים על כשלי המודיעין הישראלי לפני מתקפת 7 באוקטובר. ועדת החקירה הממלכתית לאירועי 7 באוקטובר, שהוקמה בינואר 2025, בוחנת בין היתר את הטענות על כשל בהערכת המודיעין ובהתרעה על כוונותיו של ארגון הטרור.