תסריט האימים: בישראל מנסים להבין למה המצרים משקיעים הון בעתק בחימוש הצבא

השגריר לשעבר בקהיר, דוד גוברין, אמר ל-ynet כי במצרים משקיעים סכומי עתק בהתעצמות צבאית, הוא מזהיר מפני שבעה באוקטובר פי 2

השגריר לשעבר בקהיר, דוד גוברין, אמר ל-ynet כי במצרים משקיעים סכומי עתק בהתעצמות צבאית, הוא מזהיר מפני מלחמה עם מצרים בסגנון השבעה באוקטובר.

"אין ספק שמצרים מפירה את הנספח הצבאי בחוזה השלום, שכן היא הכניסה מספר גדול יותר של כוחות לסיני מאשר נקבע בנספח, ומעבר למה שישראל הסכימה לתת, לנוכח בקשה של מצרים להגדיל את הכוחות שייאבקו בטרור" כך אמר ל-ynet שגריר ישראל במצרים לשעבר, דוד גוברין.

גוברין הזהיר כי "מצרים משקיעה סכומי עתק בהתעצמות צבאית חרף העובדה שאין אף מדינה שמאיימת עליה ולמרות מצבה הכלכלי הקשה. במקביל, קיימת השקעה רבה של מצרים בתשתיות צבאיות ואזרחיות מזרחית לתעלה בסיני. ישראל חייבת להתייחס ליכולות שמצרים בונה ולא להסתמך על פרשנות של הכוונות או האינטרסים שלה בעת הנוכחית. כוונות ואינטרסים יכולים להשתנות בקלות עם חילופי משטר, כפי שקרה במצרים ב-2012 עם עליתת האחים המוסלמים.

"מצד אחד הם חשים עוינות ושנאה, כי ישראל נתפסת כישות אימפריאליסטית, נטע זר, ישות מלאכותית", הסביר. "היה לי קל יחסית לעמוד על כך. כשהגעתי למצרים, נשאלתי שוב ושוב את השאלה 'אצלכ מניין?', דהיינו – מה המקור, מה המוצא שלך. אמרתי שאני נולדתי בארץ. 'כן', אמרו לי, 'אבל מאיפה הגיעו הוריך?'. לאחר זמן מה הבנתי את ההיגיון המנחה העומד מאחורי השאלה. ישראל נתפסת כקובץ של אנשים, ערב רב, שהגיעו מרחבי העולם להתנחל באזור, כבשו וגזלו את זכויות הפלסטינים ואדמתם. בנוסף, ישראל היא מדינה שמאיימת על זהותה התרבותית הערבית-מוסלמית, והמהווה יריבה של מצרים בזירה האזורית והבינלאומית".

הוא הזהיר מפני ההתעצמות המצרית, "אין מחלוקת על כך שישראל מהווה את איום הייחוס של מצרים. לצערי, קיים עיסוק מצרי אובססיבי מדי שנה בהנחלת הזיכרון הלאומי של הניצחון על ישראל במלחמת יום כיפור, וניפוץ המיתוס של 'הצבא הבלתי מובס'. עובדה זו מבליטה עוד יותר את היותה של ישראל האויבת ההיסטורית של מצרים. אחד המאפיינים העיקריים לשלטונו של א-סיסי הוא שמאז שעלה לשלטון יש תהליך ברור של מודרניזציה והתעצמות מסיבית של צבא מצרים באוויר, בים וביבשה – בעלות של מיליארדי דולרים. לצד ההצטיידות באמצעי לחימה מתקדמים, מצרים משקיעה משאבים רבים באימון הצבא ושיפור כשירותו המבצעית, וכן בבניית בסיסים צבאיים ותשתיות צבאיות".

חשוב להדגיש ולהבין שהעמדה המצרית הרשמית מסרבת להכיר בזכויות ההיסטוריות של היהודים בארץ ישראל ובזכותם להקים בה בית לאומי. מצרים דוחה את תפיסת הציונות כתנועת שחרור לאומית לגיטימית. הציונות, בעיני המצרים, הייתה ונשארה תנועה קולוניאליסטית הכובשת את אדמות הפלסטינים ומקפחת את זכויותיהם. ישראל היא ישות פוליטית שנולדה בחטא. אם בעבר היה סימן שאלה לגבי ההכרה המצרית בישראל בגבולות 67, הרי שכיום, לאחר 7 באוקטובר – יש סימן שאלה לגבי ההכרה דה פקטו בישראל בגבולות 48".

אהבתם? שתפו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

דילוג לתוכן