המשך להתרעות שהופעלו הערב (שעה 21:01-21:02) במרחב לכיש, זוהו כעשרה שיגורים שחצו משטח רצועת עזה לשטח ישראל. רובם יורטו בהצלחה, אך שרידי יירוט נפלו באזור אשקלון.
משטרת ישראל דיווחה כי היא מטפלת כעת בזירת נפילה של שרידי יירוט בגזרת אשקלון. בשלב זה, לא דווח על נפגעים.
חבלני המשטרה של המחוז הדרומי ושוטרי תחנת אשקלון מבצעים סריקות נרחבות באזור לאיתור שרידים נוספים, במטרה להסיר סיכון לציבור.
המשטרה קוראת לתושבים להימנע מהגעה לזירות האירוע ולא להתקרב או לגעת בשרידי יירוט העשויים להכיל חומר נפץ. במקרה של זיהוי שרידים, יש לדווח על כך ללא דיחוי למוקד 100 של משטרת ישראל.
הפרטים המלאים נמצאים עדיין בבדיקה של מערכת הביטחון.
עשרה שיגורים מעזה: כיצד חמאס עדיין מצליח לירות רקטות?
מומחי ביטחון מעריכים כי למרות הפגיעה המשמעותית במערך הרקטי של חמאס, הארגון הצליח לשמר חלק מיכולות השיגור שלו בשל מספר גורמים:
רקטות מוסתרות במקומות תת-קרקעיים – חמאס הקים לאורך השנים מערך מנהרות ובונקרים תת-קרקעיים בהם הוסתרו רקטות וכלי נשק, חלקם עדיין לא נחשפו על ידי צה"ל.
מערך ייצור מבוזר – הארגון פיתח יכולת לייצר רקטות באופן מבוזר בסדנאות קטנות ומוסתרות, מה שמקשה על השמדת יכולות הייצור במלואן.
משגרים ניידים פשוטים – חמאס משתמש במשגרים ניידים וקלים שניתן להקים ולפרק במהירות, מה שמאפשר ירי "ירה וברח".
שימוש באזורים אזרחיים – הארגון ממשיך להסתיר חלק ממשגריו באזורים אזרחיים צפופים, מה שמקשה על פגיעה בהם ללא נזק אגבי.
ה
למרות הישגי צה"ל בפגיעה ביכולות השיגור של חמאס, האירוע האחרון מדגיש את האתגר המתמשך בנטרול מוחלט של יכולות אלו. גורמי צבא מעריכים כי חמאס עדיין מחזיק במלאי של מאות רקטות לטווחים שונים, וכי הוא מדרג את קצב השימוש בהן כחלק מאסטרטגיית הישרדות לטווח ארוך.
המערכות להגנה מפני טילים של ישראל, ובראשן כיפת ברזל, ממשיכות לספק הגנה יעילה כפי שהודגם באירוע זה, בו רוב הרקטות יורטו בהצלחה.