אפקט "שוקולד דובאי": מחסור עולמי בפיסטוק הביא לצעד הדרמטי הבא

אם יש לכם חשבון טיקטוק או חברים שמכורים לטרנדים קולינריים, יש סיכוי גבוה שכבר שמעתם עליו—"שוקולד דובאי", החטיף המתוק במילוי פיסטוק וקדאיף, שהפך בתוך זמן קצר מתופעת רשת קטנה לתופעה עולמית של ממש.

השוקולד, שיוצר לראשונה בשנת 2021 על ידי שוקולטייר מדובאי תחת המותג Fix Dessert Chocolatier, נקרא במקור "Can’t Get Knafeh of It"—הומאז' ברור לקינוח המזרח-תיכוני כנאפה, שאותו הוא מזכיר בטעמים ובמרקם.

 ביקוש עולמי, מחירים עולים

לפי דיווח בעיתון הבריטי "האובזרבר", הביקוש לחטיף עלה במאות אחוזים במהלך 2024, וגרם לעלייה דרמטית במחירי הפיסטוק ברחבי העולם. עד לא מזמן, פאונד (כ-450 גרם) של פיסטוק עלה 7.65 דולר. כיום, המחיר נסק ל-10.30 דולר, בעיקר בשל המחסור שנוצר בעקבות הביקוש הוויראלי.

במדינות רבות נרשמו מחסורים זמניים של החטיף, וחפיסות נמכרות במשורה כדי לנסות ולעמוד בביקוש המשתולל.

תזוזות בשוק העולמי

איראן, יצרנית הפיסטוק השנייה בגודלה בעולם, הגדילה את הייצוא לאיחוד האמירויות ב-40% במהלך ששת החודשים האחרונים בלבד—השוואה דרמטית ל-12 החודשים שקדמו לכך.

בקליפורניה, מדינה המובילה בגידולי אגוזים, נרשמה גם היא תגובה: חקלאים רבים שעבדו בעבר עם שקדים, עברו לגדל פיסטוקים כדי להיכנס לשוק הרותח. עם זאת, יבולים משמעותיים צפויים רק בספטמבר 2025.

 מתוק, אבל לא לכולם

למרות ההייפ, יש מי שמבקרים את התופעה. אנליסטים בשוק המזון מזהירים מפני "בועת פיסטוק"—מצב שבו המחירים יתנפחו מעבר לערכם האמיתי, מה שיפגע גם בתעשיות אחרות שנשענות על אותו חומר גלם.

בינתיים, נראה שהעולם לא יכול "לקבל מספיק כנאפה".
האם שוקולד דובאי הוא רק טרנד חולף, או שהוא כאן להישאר ולהפוך לקלאסיקה מודרנית? הזמן (והמחיר) יגידו.

אהבתם? שתפו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

דילוג לתוכן