מחפשים ארוחת ערב קלילה וטעימה לכל המשפחה? פשטידת תפוחי אדמה וביצים קשות היא בדיוק הפתרון! עם כמה מרכיבים פשוטים וזמן הכנה קצר תוכלו ליהנות ממאפה מושלם.
המצרכים:
- 6 תפוחי אדמה גדולים, קלופים ופרוסים דק
- 5 ביצים קשות, קלופות ופרוסות
- 250 מ"ל שמנת מתוקה (38% שומן)
- 1/2 כוס חלב
- 1 ביצה
- 1 כף שמן
- 1 שן שום, מגוררת
- מלח ופלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
- מסדרים שליש מפרוסות תפוחי האדמה בתבנית, מניחים מחצית מפרוסות הביצים, וממשיכים בשכבות עד סיום המצרכים.
- מערבבים את השמנת, החלב, הביצה, השמן והשום בקערה, מתבלים במלח ופלפל, ויוצקים על תפוחי האדמה.
- אופים כ-50 דקות עד שהמאפה משחים. בתיאבון!
רוצים לשמור? המאפה נשמר במקרר עד 4 ימים. מחממים בתנור או במיקרוגל.
בתיאבון!