ועדת העבודה והרווחה אישרה לקריאות שנייה ושלישית הצעת חוק ממשלתית שתכלול בזכאות למענק לימודים גם הורה עצמאי שפתח בהליך הסדרה של פירוק התא המשפחתי בבית דין לענייני משפחה, ולא רק למי שמנהל את עניינו בבית דין דתי.
מענק לימודים על סך 1176 שקל משולם בכל שנה בחודש אוגוסט לאוכלוסיות שונות, בהן הורים עצמאים, במטרה לסייע במימון הוצאות הלימודים. על פי החוק הקיים, ההגדרה של הורה עצמאי כוללת נסיבות שבהן ההורה נשוי, אין אדם אחר הידוע בציבור כבן זוגו, אך הוא חי בנפרד מבן זוגו במשך שנתיים לפחות, שבהן הוא פתח בהליך על פי דין להשתחרר מקשר הנישואין.
יהודה האריס מהמוסד לביטוח לאומי הסביר בדיון: "עד 2018 הביטוח הלאומי הכיר לשם הזכאות למענק גם במקרים שנידונו בבית דין לענייני משפחה. בעקבות פסיקה של בית הדין לענייני עבודה שקבע כי הפרשנות שגויה ומנוגדת לחוק שינינו את הנוהל וכיום משלמים רק להורים שפתחו הליך בבית דין דתי, למרות שההתמודדות והקושי הכלכלי הם זהים. מטרת התיקון הנוכחי היא להרחיב את הגדרת הורה עצמאי גם להורים שפתחו הליך בבית דין לענייני משפחה".
לשאלת מ"מ יו"ר הוועדה ח"כ אתי עטייה הבהיר ציון מזרחי, מנהל תחום בכיר ילדים במוסד לביטוח לאומי כי מענק הלימודים אינו כפוף לשום הפחתה: "גם אם יש חוב המענק הזה משולם במלואו והוא מוגן מעיקול או קיזוז".
עו"ד ורד בר, מרכז רקמן לקידום מעמד האישה: "מדובר בהצעת חוק חשובה שפותרת את הבעיה לזוגות שפתחו בהליך לפתרון נושאים כלכליים באופן אזרחי ובחרו להסדיר רק בסוף את נושא הגט בבית דין דתי. בשלב הבא ראוי לתקן ולהשוות את ההגדרה של הורה עצמאי גם בדברי חקיקה אחרים כמו 'חוק סיוע למשפחות שבראשן הורה עצמאי' כדי לאפשר לכלל העומדים בהגדרה לקבל את הסיוע וההקלות".