בישראל נערכים להשבת המשלחת הישראלית מדוחא לאחר שלמרות המשא ומתן שהתקיים בימים האחרונים, לא נרשמה פריצת דרך במגעים. גורמים בכירים ששוחחו היום (שלישי) עם "ישראל היום" העריכו כי התמרון העצים שמתכנן כעת צה"ל ייארך כחודשיים, במהלכו ישתלט על מרבית שטח הרצועה, ולאחר מכן במהלך חודש נוסף, ירחיב צה"ל עוד יותר את אחיזתו בשטח – עד להקטנה מקסימלית של רצועת עזה.
במקביל בישראל מתכוונים להגביר את קצב העבודות לפינוי אוכלוסיית הרצועה על מחוץ לשטח עזה, בתיאום עם האמריקנים, אך גורמים בכירים אמרו ל"ישראל היום" כי האמריקנים לא מפנים מספיק קשב לנושא כדי שניתן יהיה לקדם את המהלך בקצב מהיר.
היום נכנסו לרצועת עזה 93 משאיות משאיות אספקה בלחץ אמריקני, המכילות קמח, מזון לתינוקות, ציוד רפואי ותרופות. בהמשך צפויות להיכנס לרצועת עזה משאיות נוספות. לקראת יום ראשון צפויה ישראל להתחיל להפעיל את מנגנון הסיוע ההומניטארי לאוכלוסיה העזתית – באבטחה צה"לית במעגל החיצוני, אבטחה פנימית של חברה אמריקנית וחלוקת הסיוע באמצעות ארגונים בינלאומיים.
עד כה, בנתה ישראל ארבעה מרכזים לוגיסטיים לחלוקת הסיוע – שלושה בדרום הרצועה ואחד במרכזה, כאשר כל אחד מהם יכול לחלק את הציוד לכ-300,000 פלשתינים. בישראל נערכים להקמת ארבעה מרכזים נוספים כדי שאלו יצליחו לחלק את הציוד לכל האוכלוסיה העזתית.