ביום שני האחרון הודיע נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון, על החלטת הריבית שתישאר על 4.5% (כלומר, ריבית הפריים תעמוד על 6%). השארת הריבית על כנה היתה בהתאם לתחזיות הרבות של אנליסטים. זו הפעם העשירית ברציפות בה בבנק מחליטים להשאיר את הריבית כמו שהיא, לאחר שבחודש ינואר 2024 הורידו אותה מ-4.75% ל-4.5%.
ההחלטה התקבלה בשל רמת האינפלציה ועליות המחירים בגלל מיסים חדשים כצעד זהיר. בראיון חג ל'מעריב' מסביר הנגיד: "לא ניתן להוריד כעת את הריבית. על פי תחזית מחלקת המחקר, הריבית תרד בשנה הקרובה מ־4.5% ל־4%. קיימת אי־ודאות רבה, וכדי להוריד את הריבית היינו רוצים שתהיה התאמה בין מגמות הביקוש להיצע. אני מקווה שנוכל להגיע לשתי הורדות ריבית בשנה הקרובה. אם נראה ירידה באי־הוודאות וירידה באינפלציה, נוכל לפעול מהר יותר".
הוא גם סיפר: "אם המכס לגבי ישראל יירד מ־17% ל־10%, מצבנו היחסי ישתפר, אבל חלק משמעותי מההשפעה על ישראל נובע מהסחר העולמי ולא רק מהמכס הנקודתי. הטלת המכסים היא טלטלה עולמית שלא ראינו במשק שנים, שתשפיע בוודאות על ישראל, אם כי בצורה פחותה ביחס לעולם. נכון לעכשיו קשה להבין את כל ההשלכות".
לסיום המליץ לישראלים: "אינני יועץ השקעות, אבל חשוב לזכור שלמרות הירידות בבורסה, כספי פנסיה נועדו לטווח ארוך והם מפוזרים בין אפיקי ההשקעה. התנודתיות משפיעה על שווי הנכסים, אבל לא מודדים פנסיה ליום אחד. כנגיד אסור לי לתת המלצות, אבל חשוב לזכור שבתקופות כאלה אסור לפעול בפזיזות, אלא לשקול את החלטות ההשקעה בזהירות ולפעול בהתאם לסיכונים".