מחקר חדש מגלה כי מה שאנו אוכלים לארוחת הבוקר עשוי להיות תלוי במגדר שלנו. גברים מגיבים טוב יותר לפחמימות, בעוד שנשים מנצלות שומן בצורה יעילה יותר.
גברים ופחמימות, נשים ושומן
חוקרים מאוניברסיטת ווטרלו, קנדה, השתמשו במודלים מתמטיים כדי לחקור כיצד חילוף החומרים של גברים ונשים מגיב לתזונת הבוקר. הם גילו כי גברים מעבדים ביעילות ארוחות עשירות בפחמימות, כמו דגנים ושיבולת שועל, בעוד שנשים מצליחות יותר בפירוק מזונות עשירים בשומן, במיוחד לאחר צום.
למה זה קורה?
"לנשים יש יותר שומן בגוף מגברים, ולכן אפשר היה לחשוב שהן שורפות פחות שומן לאנרגיה, אבל זה לא נכון", אומרת אניטה לייטון, שהובילה את המחקר. "התוצאות מראות שנשים אוגרות יותר שומן לאחר הארוחה, אבל גם שורפות יותר שומן במהלך צום".
טיפים לירידה במשקל
המחקר מדגיש כיצד גברים ונשים מגיבים שונה לתכניות אכילה עם אותה כמות קלוריות. "אם אתם בוחרים במזון שהגוף שלכם מעכל ביעילות, יש לכם סיכוי גבוה יותר לרדת במשקל", מוסיפה לייטון.
השפעת אורח החיים
"אורח החיים משפיע רבות על הבריאות שלנו", אומרת סטפני אבו, ממחברי המחקר. "חשוב להבין כיצד החלטות קטנות, כמו מה לאכול לארוחת הבוקר, משפיעות על הבריאות והאנרגיה שלנו".