תקציב המדינה החדש לשנת 2025, שאושר לאחרונה, מביא עמו שינויים משמעותיים שישפיעו באופן ישיר על כיסם של העובדים בישראל. השינוי המרכזי הוא העלאת דמי הביטוח הלאומי, כאשר משפחה ממוצעת עם שני מפרנסים צפויה לשלם כ-2,000 שקל נוספים בשנה. לפי הפרסום של אתר כלכליסט, המשמעות היא שמשק בית טיפוסי יידרש לשלם סכום כולל של כ-22 אלף שקל בשנת 2025 עבור דמי ביטוח לאומי ובריאות, לעומת כ-20 אלף שקל ללא השינויים. בליבת השינוי עומדת העלאת שיעור דמי הביטוח הלאומי במדרגת השכר הראשונה (עד 7,522 שקל) מ-3.5% ל-4.1%.
העלאה זו חלה הן על העובדים והן על המעסיקים, כאשר האחרונים יידרשו להפריש 0.6% נוספים על השכר במדרגה הראשונה. שינוי זה נועד למנוע את הקפאת קצבאות הביטוח הלאומי, לרבות קצבאות זקנה, נכות וסיעוד, שהייתה אמורה לחסוך למדינה כ-5 מיליארד שקל. ההשפעה הכוללת על משקי הבית מתעצמת כאשר מביאים בחשבון את מכלול הצעדים בתקציב החדש. משפחה ממוצעת עם שני ילדים צפויה לספוג פגיעה כלכלית של כ-8,500 שקל בשנה, הנובעת מהקפאת מדרגות מס הכנסה, דחיית העלאות שכר במגזר הציבורי וקיצוץ בימי ההבראה.
החל משנת 2026 צפוי שינוי נוסף, כאשר מדרגת השכר המופחתת תוצמד למדד המחירים במקום לשכר הממוצע במשק. במקביל, חל שינוי גם בתשלומי הביטוח הלאומי של אוכלוסיות שאינן עובדות, כגון סטודנטים ואברכים, שיחויבו בתשלום של 45 שקל בחודש, עלייה מ-29 שקל כיום, לאחר שהוחלט לרכך את ההעלאה המקורית שתוכננה ל-130 שקל.