בישראל גוברת ההערכה כי ארצות הברית לא תעמוד בדרכה של ישראל אם תבקש לבצע תקיפה נוספת בשטח איראן, במטרה למנוע את שיקום תוכנית הגרעין של טהראן ואת המשך פיתוח הטילים הבליסטיים ארוכי הטווח.
חשש: איראן מתקדמת עם פרויקט הטילים והאורניום
לפי גורמים מדיניים וביטחוניים בישראל, קיים חשש גובר כי איראן הצליחה לשמר חלק מיכולת ההעשרה והידע הגרעיני, ואף ממשיכה לקדם את פרויקט פיתוח הטילים שלה, חרף הפגיעות שספגה בתקיפות האחרונות שיוחסו לישראל.
במערכת הביטחון מעריכים כי הנזק שנגרם לאיראן משמעותי, אך לא השלים את יעדו האסטרטגי – עיכוב משמעותי וארוך טווח של יכולת הגרעין והטילים של איראן, מה שמוביל לבחינה מחודשת של תקיפה נוספת.
המגעים עם ארה"ב נמשכים
במערכת המדינית מבהירים כי כל פעולה תיעשה בתיאום עם הממשל האמריקני, כאשר גורמים בישראל מציינים כי “האור הירוק” מצד וושינגטון הוא קריטי למהלך כזה, גם אם בפועל לא תשתתף בו צבאית.
האמריקנים מבינים את החשש הישראלי מהאפשרות שאיראן תחדש במהירות את פעילותה הגרעינית ותתקרב ליכולת ייצור פצצה תוך זמן קצר, וניכר כי ישנה הקשבה לצרכים הביטחוניים של ישראל גם לאחר התקיפה האחרונה.
"המטרה: לשמר את ההרתעה"
גורם ביטחוני אמר: “המטרה שלנו היא לשמר את ההרתעה ולהבהיר לאיראן ששיקום תוכנית הגרעין שלה אינו אפשרי. התקיפה האחרונה פגעה משמעותית, אך יש הערכות שהם ינסו לשקם מהר מאוד את מה שנהרס.”
איראן: ממשיכה להכחיש
מצידה, איראן ממשיכה להכחיש כי בכוונתה לפתח נשק גרעיני, אך מדגישה כי תמשיך להעשיר אורניום “לצרכים אזרחיים”, ואף מאיימת בתגובה על כל תקיפה נוספת שתגיע מהשטח הישראלי.
הסיכון: תגובת נגד אזורית
במערכת הביטחון נערכים גם לאפשרות של תגובת נגד מצד איראן או שלוחיה באזור במקרה של תקיפה נוספת, כולל מתקפות טילים או כטב"מים לעבר שטח ישראל או מתקנים ישראליים בחו"ל, כפי שאירע לאחר מבצעים קודמים.