מי שחשב שפיצה היא תמיד שילוב של רוטב עגבניות, גבינה וזיתים – טעה בגדול. בעולם של האלפיון העליון, הפיצה מקבלת מענה קולינרי שהוא יוקרתי עד קצה גבול הדמיון. השף רענן נוסל, פיציולוג מנוסה ובעל קייטרינג לבעלי הון, מגיש פיצה במחיר מטורף של לא פחות מ-2,000 שקל למגש – עם תוספות נדירות ומרכיבים שמגיעים מכל רחבי העולם.
נוסל, שמכין פיצות לעשירי העולם, נשיאים וראשי ממשלות, התראיין לאתר ynet והסביר שהלקוחות מחפשים לא רק טעם אלא גם חוויה: "הם אוהבים שתבוא דמות ידועה ותכין להם את הפיצה מול העיניים. אין מגבלת תקציב".
תהליך ההכנה מתחיל בבצק מיוחד מקמח סמולינה גס, שיוצר תחתית פריכה ואלסטית. אחריו בא הרוטב הסודי שהוכן עם עגבניות מדרום איטליה, והגבינה העשירה שמגיעה מהונגריה במינון מדויק. האפייה בחום גבוה מחדדת את המרקם והקריספיות, והשלב האחרון כולל את התוספות היוקרתיות: גבינת כמהין, טונה כחולה יפנית, סילאן, מלח מעושן, קוויאר בשווי אלפי יורו, חמאה יפנית עם יוזו, אצות מיוחדות וויסקי מקאלן. כל ביס נבנה בקפידה כדי ליצור חוויה מושלמת של טעמים ומרקמים.
נוסל חותך את הפיצה ומגיש אותה – ורק אז אפשר להבין את ההשפעה של השילוב בין חומרי הגלם היוקרתיים לבין האומנות הקולינרית. עבור הקהל הרחב המחיר עשוי להיראות מוגזם, אך עבור האלפיון העליון מדובר בחוויה קולינרית שאין לה תחליף.