הקוד הסודי על האריזה: כך תדעו שהחמץ נאפה לאחר הפסח

חוששים מחמץ שעבר עליו הפסח? הגיע הזמן לפענח את הקוד.

אחרי חג הפסח, סוגיית "חמץ שעבר עליו הפסח" מעסיקה רבים מאיתנו. בעוד שחנויות רבות מציגות אישור מכירת חמץ כדין, יש מי שמקפיד לבדוק האם המוצרים שבאריזה באמת נאפו אחרי הפסח. אבל איך אפשר לדעת? מסתבר שהמפתח הוא בתאריך או הקוד המוטבע על האריזה.

בעוד שבחלק מהמוצרים מופיעה הודעה ברורה כמו "נאפה לאחר הפסח", פעמים רבות הציון הזה לא יופיע כלל. במקרים כאלה, הדרך הפשוטה והאמינה ביותר היא להתבונן בתאריך הייצור – ואם הוא אחרי הפסח, אתם יכולים להיות רגועים.

ומה עושים אם התאריך לא מופיע בפירוש? כאן נכנסת לפעולה "שיטת הקודים" – מערכת מספרים שנועדה לצורכי מעקב של המפעלים. בשיטה הזו, כל יום בשנה ממוספר באופן עוקב, כך שניתן לחשב בדיוק מתי יוצר המוצר. לדוגמה, היום הראשון שאחרי פסח תשפ"ה, שחל ב-20 באפריל 2025, מקבל את המספר "110" – היום ה-110 של שנת 2025. אם המוצר נאפה מיד לאחר צאת החג, מספר הקוד יהיה 25-109.

חשוב לציין שאישור מכירת חמץ אינו מחליף "תעודת כשרות" בתוקף – ולכן כדאי להיות ערניים ולהקפיד על הבדיקות הנחוצות, כדי לוודא שאתם רוכשים מוצרים שתואמים את עקרונות ההלכה.

אהבתם? שתפו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

מדיניות פרטיות

נהל העדפות עוגיות

עוגיות חיוניות

עוגיות אלה חיוניות לתפקוד התקין של האתר ואינן ניתנות לביטול.

עוגיות פונקציונליות

עוגיות אלה מאפשרות למערכת לזכור בחירות שעשיתם ומספקות תכונות משופרות.

עוגיות אנליטיות

עוגיות אלה עוזרות לנו להבין כיצד המבקרים משתמשים באתר באופן אנונימי.

עוגיות שיווקיות

עוגיות אלה משמשות להצגת פרסומות רלוונטיות יותר עבורכם.

דילוג לתוכן