זה החלום של טראמפ: כך הופכת עזה ליעד תיירות עולמי

על רקע ההרס הנרחב ברצועת עזה והמצב ההומניטרי הקשה בעקבות הלחימה המתמשכת, מתרקם מתחת לפני השטח מנגנון חדש, יצירתי – ובעיקר מתוחכם – להעברת כספים לרצועה: תיירות מזויפת באמצעות אפליקציות השכרת נכסים כמו Airbnb.

למרות שעזה נראית כיום כמו עיי חורבות, עם שכונות שלמות שהושמדו ויותר ממיליון אזרחים שפונו מאזורים מסוכנים – מתברר שברשת מתרוצצות מאות מודעות להשכרת דירות נופש בלב הרצועה. בצה"ל מדווחים כי זיהו עלייה ניכרת במספר עסקאות מסוג זה, בעיקר דרך Airbnb ואפליקציות דומות.

השיטה פשוטה אך אפקטיבית: גולשים מחו"ל – לרוב תורמים ממדינות אירופה ומדינות המפרץ – "שוכרים" דירות בעזה לכאורה למטרות נופש. בפועל, כמובן, איש אינו מגיע לדירות אלו, שרבות מהן כלל לא ראויות למגורים – או שאינן קיימות עוד. אך הכסף עובר. התשלום מועבר למארחים כביכול, שהם למעשה שליחים של חמאס או גופים המקושרים לארגון. כך מצליח חמאס להכניס כספים לרצועה – תוך עקיפת מנגנוני הפיקוח הבינלאומיים על מימון טרור.

האבסורד מתחדד לנוכח חזונו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, שהציג בעבר תכנית לפיתוח עזה כאתר תיירות עולמי – עם מרינה, גורדי שחקים ומלונות על שפת הים. כיום, כשעזה נתונה בלחימה, דומה שהחזון הזה רחוק מתמיד – אך דווקא דרך מנגנון ה"נופש המזויף" מתממשת גרסה צינית, עקומה ואפלה שלו.

לנוכח המצוקה הכלכלית, משפחות רבות בעזה מחפשות מקורות מימון חיצוניים: תרומות מבני משפחה בחו"ל, כספים שמגיעים מקרנות צדקה אסלאמיות, וכעת גם – "תיירות" דיגיטלית. בישראל פועלים בנחישות לסגור את הברזים: דרך פגיעה ברשתות חלפנות הכספים, סיכול אנשי מפתח בתחום הכלכלה של חמאס, וחסימת נתיבי מימון בינלאומיים.

ומה קורה בלבנון?
ובתוך כך, לבנון הודיעה לאחרונה על פתיחת תהליך פירוק מנשק במחנות הפליטים הפלסטיניים – מהלך שעשוי לשנות את מאזן הכוחות בגזרה הצפונית. האם המהלך יצליח? הדעות חלוקות.

 

אהבתם? שתפו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

דילוג לתוכן