אחרי השיגור המוצלח של לוויין התקשורת דרור-1, שבו נעשה שימוש עבור משרד הביטחון וממשלת ישראל, נערכים בחטיבת הטילים והחלל של התעשייה האווירית להרחבת הפעילות בתחום הלוויינות.
על פס הייצור של החברה עומדים כעת 10 לוויינים בשלבי עבודה שונים עבור לקוחות בארץ ובעולם. עד היום בנתה התעשייה האווירית יותר מ-25 לוויינים, רובם לווייני תצפית מסדרת 'אופק' עבור משרד הביטחון, לצד חמישה לווייני תקשורת מסדרת 'עמוס' עבור חברת חלל תקשורת, כשדרור-1 מהווה את ההמשך הישיר שלהם.
שליטה מלאה ומניעת האזנות
הייחוד של דרור-1 הוא שכל מערכות הלוויין, כולל מערכות השידור והתקשורת הייעודית, יוצרו במלואן בישראל על ידי התעשייה האווירית, ולא נרכשו מחברות באירופה כפי שהיה בעבר. מהלך זה מאפשר לישראל שליטה מלאה על הגנת השידורים מפני האזנות ושיבושים, ומעניק עצמאות משמעותית בבניית לווייני תקשורת נוספים מבלי תלות בספקים חיצוניים.
לקראת עסקה באזרבייג'אן
בימים אלו מתמודדת התעשייה האווירית במכרז בינלאומי לאספקת לוויין תקשורת לאזרבייג'אן, בעסקה שמוערכת בכ-300 מיליון דולר.
קונסטלציית לווייני תצפית על איראן
בהתאם לדרישות קהיליית המודיעין, מקדמת התעשייה האווירית פיתוח קונסטלציית לווייני תצפית שתאפשר תצפית קבועה על אזורי עניין כמו איראן. לצד הלוויינים הגדולים והמתוחכמים שמחירם כ-100 מיליון דולר, יתווספו עשרות לוויינים קטנים וזולים יותר, שיאפשרו זמינות גבוהה יותר של מודיעין חזותי.
לקראת דרור-2
לוויין דרור-1 שוגר עם התחייבות לפעילות של לפחות 10 שנים, ובתעשייה האווירית מקווים להתחיל את פיתוחו של דרור-2 בתוך כחמש שנים. הלוויין הבא צפוי להיות מתקדם יותר טכנולוגית, אך כרגע מדובר בתוכנית עקרונית בלבד, כאשר המדינה טרם התחילה בהליכי הזמנת הלוויין הבא.
תרומתם של לווייני 'אופק' במלחמה באיראן
בחודש שעבר הוכיחו לווייני 'אופק' את חשיבותם עבור צה"ל והמערכה מול איראן, כשהצליחו לאסוף מידע קריטי אודות תשתיות הביטחון והגרעין האיראניות, שסייע בתכנון מבצעי ובהגנה על מדינת ישראל.