רשות שדות התעופה ממשיכה להחריף את הפעילות כנגד נהגי המוניות הלא מורשים וכנגד החאפרים הפועלים בנתב"ג.
בפסק דין ראשון מסוגו (70066-11-24) שניתן לפני ימים אחדים ע"י השופט רז נבון מבית משפט השלום בת"א הורה בית המשפט על הרחקתו משטח נתב"ג של נהג מונית שפעל במקום ללא היתר. זאת לתקופה של שלוש שנים. בנוסף, בית המשפט חייב אותו לשלם לרש"ת הוצאות משפט בסך 17,700 ש"ח. ברשות אומרים כי פסק הדין מהווה ציון דרך חשוב במאבק כנגד תופעת החאפרים והוא מחזק את יכולתה לשמור על מרחב פעילות בטוח, מוסדר וחוקי בתחומי נתב"ג, לטובת ציבור הנוסעים. במקביל, ברש"ת קוראים לציבור הנוסעים לעשות שימוש אך ורק במוניות המוסדרות הפעולות בנתב"ג, בהתאם לשילוט הנרחב המוצב ברחבי הטרמינלים.
כזכור, רשות שדות התעופה בחרה בחברת "גט" כחברת מוניות במכרז לניהול והפעלה של שרותי הסעת נוסעים במוניות מנתב"ג. כל נהג חייב להירשם מראש, לעמוד בכללים שנקבעו ולהסיע את הנוסעים בהתאם לתעריפים כפי שנקבעו בחוק. כך, במקרה של הפרת הכללים, לנוסע ולחברה יש אפשרות לפעול מול הנהג. אולם, במקביל לאסדרת המוניות, קיימת תופעה של נהגי מוניות וחאפרים הפועלים שלא באמצעות "גט" ואין בידיהם אישור להסיע נוסעים מנמל התעופה. נהגים אלה משדלים נוסעים ותיירים תמימים לנסוע איתם, במקרים רבים במחירים מופקעים וללא כל פיקוח, מפרים את הסדר הציבורי, נוקטים באלימות מילולית ולעיתים גם פיזית כנגד הפקחים, חונים במקומות אסורים ועוד. ברשות שדות התעופה אומרים כי מדובר בתופעה הפוגעת בנוסעים ובתדמיתה של מדינת ישראל, וכי מיגורה נעשה בשילוב כל גורמי האכיפה.
למעלה מ-30 צווי הרחקה הוצאו בשנת 2024
כחלק מפעילות האכיפה המתבצעת ע"י רש"ת, בשנת 2024 הוצאו למעלה מ-30 צווי הרחקה מנהליים ושיפוטיים האוסרים על נהגי מונית להיכנס לשטח נתב"ג. במקביל, ניתנו למעלה מ-2,500 דוחות בהיקף כספי של כ-1.2 מיליון ₪ לנהגים חאפרים שפעלו בנתב"ג בניגוד לחוק. במקרים בהם הנהגים ממשיכים לפקוד את נתב"ג למרות צווי הרחקה מינהליים שהוצאו להם, הרשות מגישה כנגדם תביעות. בשורה של תיקים ניתנו בשנים האחרונות החלטות שיפוטיות האוכפות את איסור הכניסה של הנהגים לשטח נתב"ג לפרקי זמן של מספר חודשים.
התנהגות חריגה הובילה להרחקה של 3 שנים
במקרה הנוכחי מדובר בנהג מונית אשר פעם אחר פעם לא נשמע להוראות מנהל נתב"ג ולכללי רשות שדות התעופה, נהג לבצע שורה של עברות תעבורה שונות כגון שידול נוסעים לנסיעה ונסיעות ללא היתר או אישור וכן ביצע מעשי אלימות. הנהג הפר את צווי ההרחקה המנהלים שניתנו כנגדו על ידי מנהל נתב"ג, תוך שהוא נכנס לשטח נתב"ג חרף הצו ומפר את הסדר הציבורי. בית המשפט קיבל את טענות הרשות במלואן וכאמור קבע כי אסור לו להיכנס בכלל לתחומי נתב"ג במשך 3 שנים אלא "כנוסע בתום לב על פי כרטיס טיסה תקף לאותו יום" וכן חייב אותו בהוצאות הרשות ובשכ"ט עו"ד בסך של 17,700 ₪.
את רשות שדות התעופה ייצגו בהליך עוה"ד עופר דרורי ואתי סעדה ממשרד משה נסים, רינקוב, סנדרוביץ.