השר אבי דיכטר, שר החקלאות וחבר הקבינט, שוחח עם גאולה אבן-סער וניסים משעל ב103 על הפעימה שצפויה בשבת.
בפתח השיחה, אמר השר דיכטר: "אני מתקשה לראות אפשרות אחרת זולת שחרור לפחות שלושה מהחטופים. אני מקווה שאת השמות נקבל מחר. בכל אפשרות אחרת חמאס מבין היטב שצפוי לו המשך לחימה עצימה".
הוא לא יודע עדיין האם עתידים להשתחרר שלושה חטופים או יותר: "קשה לומר אם יהיו יותר. אנחנו מכירים את המשבר הקודם סביב אי שחרורה של ארבל יהוד, אז זה נתפס כהפרת ההסכם וישראל הפעילה לחץ כבד והיו שתי פעימות תוך ימים ספורים. אנחנו רוצים להחזיר את כל החטופים בהסכם כמה שיותר מהר. זה יעד מיעדי המלחמה שהצבנו, לצד שני היעדים האחרים. אין שום כוונה לסיים את המלחמה לפני שכל היעדים הושגו".
הוא מודע לכך ששחרור חטופים מצריך ויתורים קשים מצד ישראל. הוא אמר על כך: "ברמה הטקטית ישראל יכולה לבלוע הרבה דברים כדי להשיג את היעדים. הדברים האחרים בני השגה בזכות היכולות של מערכת הביטחון. אנחנו שנה ורבע לאחר שהם נחטפו ולצערי החזרנו באמצעות מבצעים חלק חשוב אך קטן. רוב המשוחררים שהשגנו ממחישים שכנראה בנתונים הנוכחיים זו הדרך להחזיר את כולם, ונצטרך לשלם מחירים כבדים".
לדבריו, "אולי ברמה הטקטית נשלם מחירים כבדים, אבל ברמה האסטרטגית רצועת עזה תפסיק להיות איום צבאי על מדינת ישראל. כדי שזה יקרה, ישראל תצטרך לנהל מהלכים משמעותיים, והחזרת החטופים תקל משמעותית על המהלכים האלה. כל השאר טוב שיידון במקומות הנדרשים".
על ההסכם הנוכחי אמר: "ההסכם סגור וחלוט, וגם בזה אנחנו רואים שהוא לא חלק. כך גם היה בהסכם הקודם בנובמבר 2023. אנחנו עוסקים מול ארגון טרור רצחני, ובסוגיה הזאת אנחנו מנסים להביא את מירב החטופים ולזרז את ההסכם הבא כדי להחזיר את כולם. הדברים תלויים בעיקר בארגון טרור, שאת החשבון מולו ואיתו נסגור כשהחטופים יהיו בבית".
"יהיו כל השלבים הנדרשים כדי להחזיר את כולם הבית. כשאנחנו מגדירים משהו כיעד אנחנו מתכוונים לבצע אותו. החזרת כל החטופים הם יעד. השלב השני נועד לממש את היעד הזה", הוסיף דיכטר.
חבר הקבינט מאמין גם חמאס עצמו מודע לתבוסתו בשדה הקרב: "אם תשאל את חמאס בחדר סגור, תשמע דברים קשים שהם חווים. עד מאי, המועד שבו היה ניתן לצאת למצרים, על פי נתוני הפת"ח 300-400 אלף עזתים עזבו את הרצועה. אף אחד לא שמע על זה מילה. מאות אלפי עזתים עזבו את עזה בצורה של תשלום לוויזה. חמאס מבין היטב שעזה נמצא היום במציאות אחרת לגמרי. הרוסה, חרבה ממה שהם חווים בעצמם. אבל ארגון טרור בשונה מצבאות לא מרים דגל לבן. צריך לבדוק שעוטפים אותו בבד לבן".
"ההסכם עוסק בסוגיה מסוימת. כשאתה מסתכל על חמאס. חושבים עליו כאל משהו אחוד בעזה ובחמאס חוץ? חמאס בעזה לא סופר את ההנהגה באיו"ש, הוא לא סופר את חמאס חוץ שמנהל עבורו את המשא ומתן. חווינו את זה גם בעסקה הראשונה. לארגון טרור יש הרבה חולשות, ולנו כמדינה יש יכולת, צורך ורצון לנצךל את החולשות האלה", אמר.