השף חיים כהן התראיין אמש (ראשון) בתוכנית של איריס קול ברדיו 103FM וסיפר בלב פתוח על פעילותו מאז 7 באוקטובר, היום בו פרצה מלחמת חרבות ברזל ואיך השתנה כל לוח הזמנים שלו בעקבות המלחמה.
כהן פתח וסיפר לכהן: "ביום שני בבוקר כבר היינו בסורוקה והאכלנו משפחות של חיילים. אני התעוררתי באותה שבת, וכשראיתי את הסרטונים והחדשות חשבתי שאני רואה איזה דוקו מהעבר. לקח בערך שעה והתקשרתי לחבר עם 'פוד טראקים' ולקחתי אותם בראשון בבוקר".
הוא המשיך: "ביום שני בבוקר כבר היינו בסורוקה והאכלנו משפחות של חיילים, פצועים וצוות רפואי. משם נסענו לשטחי כינוס והאכלנו חיילים. היינו בדרכים שלושה ימים רצוף". עוד הגיב לדבריה ואמר: "לא באנו לפנק, באנו מהמקום שחשבנו מה אנחנו יוכולים לעשות כדי לעזור".
לסיום הראיון, כהן התייחס גם למצב המסעדות היום, שנה אחרי שהחלה המלחמה ומה האופק: "יש קריסה של הרבה מאוד מסעדות, ולאף אחד לא נעים לבקש עזרה מהמדינה כי הכול מתגמד ביחס למצב של החטופים והמלחמה".
תגובה אחת
חיים, נשמה יפה,
נכון שהתקופה היא קשה, ראיתי בזמנו לא פעם, כיצד השפים באים לבסיסים, למפונים ולכל מיני מקומות, להאכיל, להקשיב ולשמח. על כך, יישר-כח ענק!
אבל אני מאמינה באמונה שלימה, שמעשים מסוג זה, חוזרים בגדול ברגע בו אנשים שנתנו זקוקים פתאום לעזרה.
אז אני עושה בתחום שלי ואתם בתחום שלכם, יד רוחצת יד ומאמינה בטוב ובימים טובים שעוד נכונו לנו.
מאחלת לך ולחבריך, שפע רוחני – בשלב זה ו… שפע גשמי שיבוא בעקבותיו.
העיקר, שמור על בריאותך הפיזית והנפשית עד יעבור זעם…
שבוע טוב ומבורך!
טובה