שחרורו של החייל החטוף עידן אלכסנדר, בעל אזרחות כפולה – אמריקנית וישראלית – סוקר בהרחבה בכלי תקשורת מרכזיים בארצות הברית ובעולם הערבי. רבים מהדיווחים הדגישו את העובדה שאלכסנדר היה "החטוף האמריקני האחרון שנותר בחיים", ואת מעורבותו הישירה של נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, שהפעיל לחצים על חמאס לשחררו – באופן שעוקף את ממשלת ישראל.
הכותרת ב"ניו יורק טיימס" הייתה חד-משמעית: "חמאס שחרר אמריקני שהוחזק בעזה בעסקה שעוקפת את ישראל". בעיתון נטען כי השחרור התרחש בעקבות לחץ של טראמפ, לקראת ביקורו במזרח התיכון. נמתחה ביקורת על כך שהמהלך התנהל ללא תיאום עם ממשלת ישראל, וצוינה אכזבה מ"הכישלון של מדיניות הלחץ הצבאי" של נתניהו.
גם ברשת CNN הדגישו כי הממשל האמריקני עקף את ישראל. לפי הדיווח, חמאס קיים מגעים ישירים עם וושינגטון בתמורה לחידוש הסיוע ההומניטרי. שליח טראמפ, סטיב וויטקוף, טען כי השיחות לא היו ישירות – אך התקשורת הדגישה את חוסר התיאום הבולט.
ב"וול סטריט ג'ורנל" נכתב כי מדובר בשחרור "האמריקני האחרון", בעוד ש"וושינגטון פוסט" תיארו את האירוע כ"מחוות רצון טוב לטראמפ", וציינו לטובה את העובדה שהשחרור התרחש ללא "טקסים משפילים ומניפולטיביים" מצד חמאס – בניגוד לשחרורים קודמים.
בכתבה נוספת צוטט גורם ישראלי שאמר: "ישראל ידעה על העסקה רק יממה לפני שהתרחשה" – נתון שממחיש את הפער המעמיק בין ירושלים לוושינגטון.
העולם הערבי גם לא נותר אדיש. רשת אל-ערבי ואל-ג'זירה פרסמו כתבות פרופיל על עידן אלכסנדר, כולל פרטים אישיים וסרטונים מרגעי השחרור. באל-ערבי אל-ג'דיד נטען כי חמאס פועל "להרחיב את הפער בין טראמפ לנתניהו" וכי העסקה נועדה לאותת לארה"ב לפעול עצמאית, גם במחיר התעלמות מהאינטרסים של ישראל.
עוד דווח על אדם בוהלר, שכונה "איש הצללים בעסקת עידן", ושנחשב לדמות מפתח מאחורי הקלעים במהלך כולו.