טרגדיה בחופשה: אם ושני ילדיה מתו לאחר שאכלו בדוכני אוכל רחוב

קרדיט צילום: לפ סעיף 27 א'

חופשה משפחתית באחד מאזורי הטיילת המפורסמים של איסטנבול הסתיימה באסון, כאשר אם ושני ילדיה, ממשפחה טורקית-גרמנית, מתו בשבוע שעבר לאחר שאכלו בדוכני אוכל רחוב בשכונת אורטקוי, אזור תוסס על שפת הבוספורוס הידוע באוכל ובנופים. האב, שגם אכל מהדוכנים, עדיין מאושפז בטיפול נמרץ.

לפי הרשויות, בני המשפחה בילו את אחר הצהריים בין דוכני האוכל המקומיים וטעמו מנות פופולריות, בהן מולים ממולאים באורז, קוקורץ' (אכל רחוב טורקי מסורתי העשוי ממעיים של טלה או כבש) ומאכלי רחוב נוספים, לפני שהחלו לחוש ברע במלון שבו התאכסנו ברובע פאתיח. שני הילדים, בני שלוש ושש, מתו זמן קצר לאחר אשפוזם והאם נפטרה יום לאחר מכן. שר המשפטים הטורקי אישר כי ארבעה עובדי דוכני אוכל נעצרו, וכי דגימות מהדוכנים שבהם אכלו נשלחו לבדיקות מעבדה.

הפרשה התרחבה כאשר המלון שבו התאכסנה המשפחה פונה מאורחיו, לאחר ששני תיירים נוספים החלו לסבול מבחילות והקאות. המשטרה גילתה כי חדר בקומת הקרקע רוסס לאחרונה בחומרי הדברה, מה שהוביל למעצרם של שלושה אנשים נוספים, בהם עובדי הדברה. אף שהחקירה מתמקדת בעיקר בדוכני האוכל, הרשויות מדגישות כי הן בוחנות את כל האפשרויות במטרה לקבוע את סיבת המוות הסופית.

האירוע מטלטל את איסטנבול, עיר שבה אוכל הרחוב הוא חלק בלתי נפרד מהתרבות המקומית ומהחוויה התיירותית. אזורי הבוספורוס, בהם אורטקוי, בשיקטאש וקרקוי, מושכים מיליוני מבקרים מדי שנה. תורים ארוכים משתרכים מול דוכני מולים, קבב, תפוחי אדמה ממולאים ומאפים מתקתקים, שמזוהים עם העיר לא פחות מהמסגדים והשווקים.

אולם האסון מגיע בזמן שבו עולם התיירות מתמודד יותר ויותר עם דיווחים על מחלות שנגרמות ממזון וממים. מדד בין-לאומי חדש, "מדד מחלות החופשה" (Holiday Sickness Index), בחן אלפי דיווחים של מטיילים וזיהה מספר יעדים בעולם שבהם תיירים מדווחים לעיתים קרובות על הרעלות מזון. בדוח צוין כי מוקדי התחלואה העיקריים משתרעים מהאיים הקריביים ועד צפון אפריקה ומקסיקו, וכי פונטה קאנה, שארם א-שייח', סאל (אי בקאפ ורדה), פלאיה דל כרמן וקאבו סאן לוקאס מדורגות כיעדים שבהם מטיילים חווים את מירב מקרי ההרעלה.

בשבוע שעבר דווח כי משפחתה של אחת מהצעירות שמתו מהרעלת אלכוהול בלאוס, מבקשת מתיירים שלא לבקר במדינה מכיוון שהרשויות לא עושות דבר כדי לטפל בבעיה. גם באירופה, שבה בדרך כלל רמת הבטיחות גבוהה יותר, תועדו דיווחים תכופים ביעדים מרכזיים כגון בנידורם, לונדון, סאני ביץ', פריז וטנריף. בבריטניה פרסמו לאחרונה אזהרה חמורה למספר יעדים בעולם שבהם קיימת סכנה ממשית להרעלת מתנול.

מומחי תיירות מסבירים כי הסיכון נובע משילוב של חשיפה לחיידקים לא מוכרים, הבדלים באיכות מי השתייה, ומזון שמטופל בתנאים שבהם רמת הפיקוח יכולה להשתנות. דוכני רחוב, על אף הפופולריות והאותנטיות שלהם, עשויים להתקשות לשמור על טמפרטורה קבועה של מזון, במיוחד כאשר מדובר בדגים או בבשר שמוכנים מראש ונשמרים חמים לאורך זמן. עומס תיירים, מזג אוויר חם ותורים ארוכים עשויים להחריף את המצב.

עם זאת, מומחים מדגישים כי אוכל רחוב אינו בהכרח מסוכן. באיסטנבול וביעדים רבים אחרים בעולם מדובר באחת החוויות הקולינריות האהובות על מטיילים. לדבריהם, הבחירה בדוכן הנכון עושה את ההבדל: במקומות שבהם המזון מבושל מול הלקוח, יש תחלופה גבוהה ושמירה על ניקיון, הסיכון נמוך בהרבה. עבור מרבית התיירים, החוויה הקולינרית המקומית היא חלק משמעותי מהמסע.

בעבור טורקיה, מדינה שמשקיעה רבות בקידום המטבח המקומי כחלק מהמשיכה התיירותית, האסון הוא מכה קשה. אזורי הבוספורוס שבהם אכלה המשפחה הם מהמוקדים המתוירים ביותר בעיר, ובעלי דוכני האוכל חוששים שהאירוע יפגע בענף כולו. הרשויות, מצידן, הבהירו כי יפעלו להגברת הפיקוח ולניהול חקירה שקופה במטרה להשיב את אמון המבקרים.

אהבתם? שתפו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

מדיניות פרטיות

נהל העדפות עוגיות

עוגיות חיוניות

עוגיות אלה חיוניות לתפקוד התקין של האתר ואינן ניתנות לביטול.

עוגיות פונקציונליות

עוגיות אלה מאפשרות למערכת לזכור בחירות שעשיתם ומספקות תכונות משופרות.

עוגיות אנליטיות

עוגיות אלה עוזרות לנו להבין כיצד המבקרים משתמשים באתר באופן אנונימי.

עוגיות שיווקיות

עוגיות אלה משמשות להצגת פרסומות רלוונטיות יותר עבורכם.

דילוג לתוכן