יוקר המחייה? זה המהלך הדרמטי שיוזיל את מחירי הפירות והירקות

בעקבות משבר גידולי החקלאות בארץ בשילוב של מחסור בגידולים בעקבות מחירי המים היקרים, מחסור בכח אדם, שטחים ועוד, הממשלה החליטה על ההגדלה במסגרת הצעה להחלטה שהוגשה על ידי שר החקלאות וביטחון המזון, חה״כ אבי דיכטר, בהתאם לתכנית האסטרטגית שהציג בישיבת הממשלה בשבוע שעבר.

התכנית אותה הציג דיכטר מדברת על המענה לפתרונות והקשיים אותם חווה סקטור החקלאים והמשבר שזה מביא עימו. בעקבות כך, נוגע דיכטר בנקודות הקשות הפוגעות בחקלאות, ועל דרך טיפולם.

בעקבות כך, הבוקר החליטה הממשלה על יעד אסטרטגי להגדלת התוצרת החקלאית הצמחית המקומית בשליש (33%) עד לשנת 2035. מדובר בצעד משמעותי לחיזוק ביטחון המזון הלאומי. זאת בעקבות כך שיותר מ-20 שנה , לא נבנתה תכנית עדכנית בנושא החקלאות בו הביקוש גדל וההיצע קטן, מה שגרם ליוקר המחייה ואת הירקות והפירות, למותרות עבור כל משק ישראלי. צעד זה עשוי בשנים הקרובות במידה והתכנית תצליח, להפחתת מחירים בתחום הפירות והירקות בעקבות ייבוא שגדל והפחתת יבוא ממדינות זרות, מה שעשוי להוזיל את המחירים שרק זינקו בשנים האחרונות.

שר החקלאות וביטחון המזון, אבי דיכטר: ״החלטת הממשלה שהתקבלה הבוקר היא צעד מכריע לחיזוק ביטחון המזון הלאומי, לשיפור הזמינות של תוצרת חקלאית טרייה, להפחתת יוקר המחייה ולשמירה על קרקעות המדינה. הקמת צוות מקצועי שיגבש תכנית ארוכת טווח מהווה הזדמנות לקדם את החקלאות הישראלית ואת יכולות הייצור המקומי, ובכך להבטיח לאזרחי ישראל ביטחון מזון יציב ובר קיימא. ההחלטה משתלבת כחלק מהתכנית הלאומית לביטחון מזון ל-25 שנה, וכוללת יעד אסטרטגי להגדלת התוצרת החקלאית המקומית בשליש בעשור הקרוב – יעד שישפיע באופן ישיר על היצע המזון ויוביל להפחתת יוקר המחייה בצורה משמעותית.

משרד החקלאות וביטחון המזון מחויב לחיזוק יכולות הייצור המקומית והבטחת אספקת מזון סדירה וזמינה לכלל האזרחים, על רקע שנים ארוכות של קיפאון בייצור לשוק המקומי״  הוסיף.

הבעייתיות הניכרת חקלאות הישראלית מצויה במגמת התכווצות בשני העשורים האחרונים, בזמן שהאוכלוסייה צומחת ב-2% לשנה. שטחי הקרקע החקלאית הצטמצמו ב-30 אלף דונם בשנה, ונרשמה ירידה חדה של 46% בתרומת החקלאות לתמ״ג ב-15 השנים האחרונות. הייצור המקומי נותר קבוע על כ-2 מיליון טונות בשנה ללא גידול משמעותי. צמצום זה, יחד עם לחצים על שרשרת האספקה, מציב את ישראל בפני סיכון בתלות במקורות חוץ לייבוא מזון.

ההחלטה הנוכחית מנחה את שר האוצר ושר החקלאות וביטחון המזון להקים צוות מקצועי שיגבש תוך 60 יום תכנית ארוכת טווח להגדלת התוצרת המקומית. התכנית כוללת יעד אספקה רציפה של תוצרת חקלאית לאורך השנה במחירים תחרותיים, תוך תמיכה בחקלאות מקומית מתקדמת ומודרנית.

כתבות נוספות

דילוג לתוכן