פעם היא הייתה סמל מובהק של נשים חרדיות בלבד, אך בשנים האחרונות הפאה הנוכרית פורצת את גבולות המגזר והופכת לפריט אופנה נחשק גם בקרב נשים חילוניות, משפיעניות וידועניות. אם בעבר שימשה הפאה ככלי לצניעות, כיום היא הופכת להיות סמל של סטייל, נוחות, ובמקרים רבים גם מקור לכוח וביטחון לנשים המתמודדות עם דלילות שיער או מחלות.
“להרגיש שלמות עם עצמן”
חיה ברונפמן, בעלת עסק מוביל לפאות ותוספות שיער, מספרת כי שערי העסק שלה נפתחו לקהלים חדשים בשנים האחרונות. “היופי בעולם הפאות הוא הגיוון,” היא אומרת לווינט. “אני פוגשת נשים מכל מקום – דתיות, חילוניות, נשים שמתמודדות עם מחלות שגרמו לנשירת שיער, נשים שמאסו בתוספות או נשים שפשוט רוצות לקום בבוקר עם לוק מושלם בלי התעסקות. המכנה המשותף של כולן הוא הרצון להרגיש שלמות עם עצמן.”
לדבריה, הלהיט הנוכחי בקרב הלקוחות הוא ה”טופ לייס” – פאה עדינה שמעניקה מראה טבעי בזכות שזירת שיער ידנית ברשת שקופה ודקיקה. “פאה טובה היא לא רק יפה – היא מרגישה כמו חלק ממך,” אומרת ברונפמן.
לא הצהרה חברתית, אלא בחירה אישית
מי שעשתה שינוי תדמיתי עם פאה היא נטלי דדון, דוגמנית, מרצה ופעילה חברתית. “הפאה בשבילי היא בחירה אישית, חלק מהביטוי שלי, לא הצהרה חברתית,” היא אומרת. “התחלתי לשים פאות באירועים ובהשקות כי אהבתי את היכולת לגוון ולהחליף לוק מבלי לפגוע בשיער שלי. זה הפך לחלק ממני, משהו שמרגיש לי יפה ונעים.”
דדון מוסיפה כי עבור נשים רבות הפאה היא הזדמנות לאמץ מראה עשיר ושופע שלא זכו לו בטבעיות. “זה לא סימן שייכות, זה פריט אופנה ופריט העצמה. זה מאפשר לך לגוון, לבחור, להרגיש טוב עם עצמך.”
“פריט חובה בארון של כל אישה”
ברונפמן מדגישה כי הפאות כבר מזמן לא נחלתן של נשים דתיות בלבד: “היום מדובר בפריט אופנה מבוקש שכבש את השטיחים האדומים בהוליווד וגם בישראל. כוכבות, דוגמניות ומשפיעניות רוצות לפחות פאה אחת בארון. היא מאפשרת שמירה על שיער טבעי, נוחות, וגיוון בלוק – וכל זה בלי מאמץ.”
לדבריה, גם בעולם הצילומים ותצוגות האופנה, הפאות הפכו לאביזר מבוקש. “יש לקוחות שמגיעות עם תמונת השראה מהאינסטגרם, והמטרה היא לבנות פאה שתיראה בדיוק כמו בתמונה. זה אחד האתגרים הכי מספקים בתחום.”
גם עסוקות ורבות פגישות: “כלי עבודה שמעניק ביטחון”
מיטל אדרי, הבעלים של חברת “מאושרים משכנתאות” ודמות מוכרת ברשתות החברתיות, מצטרפת למגמה: “אני לא דתייה, אבל הפאה מבחינתי היא פתרון חכם ונוח. היום שלי עמוס בפגישות, צילומים וראיונות, ואני חייבת פתרון מהיר שמאפשר לי להיראות טוב תמיד.”
לדבריה, הפאה הפכה לכלי עבודה שמסייע לה להיות נוכחת ובטוחה בעצמה: “כל מה שעושה לך טוב ומחזיר לך ביטחון – הוא אותנטי. הפאה מאפשרת לי להיראות מצוין ולהרגיש טוב עם עצמי גם בימים אינטנסיביים במיוחד.”
לא הסתרה, אלא העצמה
בין אם מדובר במניע של צניעות, פתרון לנשירת שיער או פריט אופנה, יותר ויותר נשים בוחרות בפאה ככלי שמשדר סטייל, ביטחון ועוצמה. “פאה טובה לא רק משנה את איך שאת נראית, אלא גם את איך שאת מרגישה,” מסכמת ברונפמן.
מה שהחל כפריט צניעות בחברה החרדית הופך כיום לאביזר חובה גם בקרב נשים חילוניות – לא סמל של הסתרה, אלא ביטוי של בחירה אישית והעצמה נשית.