נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, איים לאחרונה להפציץ את איראן "כפי שלא ראתה מעולם" אם טהרן לא תסכים למשא ומתן על תכנית הגרעין שלה. בתגובה, אמיר עלי חאג'יזדה, מפקד חיל האוויר של משמרות המהפכה האיראניים, הזהיר בראיון לתקשורת המקומית מפני תקיפת הבסיסים האמריקאיים באזור.
"אם אתה מתגורר בבית מזכוכית אל תזרוק אבנים, לארה"ב יש 50 אלף חיילים בבסיסים באזור. הם גרים בבית מזכוכית, אם נותקף נשמיד אותם, עלולים להיות עשרות אלפי הרוגים," אמר חאג'יזדה.
גם המנהיג העליון של איראן, עלי ח'אמנאי, הצטרף לשרשרת האיומים וטען כי "אם ארה"ב תממש את האיומים של טראמפ, היא תספוג מכה קשה".
במערכת הביטחון הישראלית מעריכים שהאזור מתקרב לרגעי הכרעה. גורמים במערכת המדינית והביטחונית רואים בהתפתחויות האחרונות הזדמנות לתקיפה אמריקאית של אתרי הגרעין האיראניים, שתהיה אפקטיבית משמעותית יותר מכל תקיפה ישראלית.
אף שחיל האוויר הישראלי ביצע בעבר תקיפות מוצלחות באיראן והתאמן במשך שנים על תקיפת אתרי הגרעין, שרבים מהם מוגנים עמוק מתחת לאדמה, הפערים ביכולות בין ישראל לארה"ב משמעותיים מאוד.
היתרון האמריקאי מתבטא בראש ובראשונה בכמות ובפריסה של כלי הטיס. בניגוד לחיל האוויר הישראלי שממריא מבסיסים
בישראל, לאמריקאים יש מאות כלי טיס הפרוסים במספר בסיסים במדינות הקרובות לאיראן ועל גבי נושאות מטוסים, כאשר נושאת מטוסים נוספת, ה"קרל ווינסון", צפויה להגיע לאזור בשבועות הקרובים.
בבסיסים האמריקאיים במזרח התיכון נמצאים דרך קבע למעלה מ-200 מטוסי קרב, בהם מטוסי F-35, F-15E ומטוסי F-22 החמקנים הייחודיים לחיל האוויר האמריקאי. לכך מצטרפת עליונות במספר מטוסי התדלוק, מודיעין, בקרה, כלי טיס בלתי מאוישים ומסוקי קרב וסער לחילוץ טייסים – יכולות החורגות משמעותית ממה שחיל האוויר הישראלי יכול להציב.