שמורת טבע נחל עיון תיפתח החל ממחר (חמישי, 09.01) לאחר שנסגרה בשנה שעברה עם תחילת המלחמה ובתקופה האחרונה עברה הסדרה וניקוי
בשורות משמחות מהגזרה הצפונית – שמורת טבע נחל עיון, השמורה האחרונה שנותרה סגורה בשל המלחמה נפתחת החל ממחר (חמישי) לטובת הציבור. היום ובהכנה לפתיחה המחודשת, ביקרו בשמורה השרה להגנת הסביבה עידית סילמן, ראש המועצה המקומית מטולה דוד אזולאי לצד מנכ"לית רשות הטבע והגנים רעיה שורקי. בחודשים האחרונים ובצל הפסקת האש, עבדו צוותי רשות הטבע והגנים מסביב לשעון כדי לסדר את הצמחייה שגדלה פרא, להסדיר את השבילים שנחסמו.
השרה להגנת הסביבה, עידית סילמן בישרה:"הפתיחה המחודשת של שמורת טבע נחל עיון – השמורה הצפונית ביותר שנפתחת מחדש, והאחרונה שנשארה סגורה מתוך השמורות – היא עוד סימן לניצחון הרוח של העם היקר שלנו שבזכות עמידתו האיתנה כוחות הביטחון רשמו הישגים משמעותיים בזירה הצבאית. נחל עיון, עם נופיו הייחודיים והטבע המרהיב שבו, מייצג את הרוח הישראלית של התחדשות, טיפוח ושיקום. פתיחתה המחודשת של השמורה היא חלק ממאמץ רחב להחזיר את הצפון למסלולו, תוך מחויבות עמוקה לטבע, לתושבים ולבניית תחושת ביטחון ושייכות מחודשת."
ראש מועצת מטולה דוד אזולאי: נעשתה עבודה מאומצת בשמורה על מנת לפתוח אותה. אני קורא לציבור לבוא לבקר בשמורת הטבע בצפון ובמיוחד בשמורת נחל עיון שנפתחת מחר ולחזק את הצפון.״
בימים כתיקונם, שמורת טבע נחל עיון לבדה מארחת יותר מ-180 אלף מטיילים ומטיילות בכל שנה, שבאים ליהנות מהשמורה הייחודית והמפלים המרשימים הנמצאים בה, והיא רק אחת משמורות רבות שעמדו סגורות בשנה האחרונה ללא מבקרים.מאז נפתחו מחדש אתרי הצפון ב-27.11, הספיקו לבקר בשמורות הטבע והגנים הלאומיים בצפון הארץ כ-350 אלף מטיילים ומטיילות.
מנכ"לית רשות הטבע והגנים, רעיה שורקי: " מרגש מאוד לפתוח את השמורה האחרונה שנותרה סגורה בשל הלחימה. אנחנו רואים את הגעגוע של הציבור הישראלי לצפון הארץ לגנים והשמורות. מאות אלפים כבר עלו צפונה וביקרו בגנים ובשמורות שנפתחו מחדש ואנו גאים בהיותנו עוגן המניע את התיירות לצפון. הטבע על כל נחליו ונופיו הירוקים סמל להתחדשות, גדילה וצמיחה מן העפר. אני מודה לאנשי הרשות בכלל ולצוות נחל עיון בהובלת מנהל השמורה ראמזי בדראן, שעמלו כל כך קשה והביאו אותנו לפתיחה המחודשת – למרות הנזק הקשה שנגרם לשמורה"
ברשות הטבע והגנים מסבירים כי בשנה האחרונה, אתרים רבים נסגרו ונפתחו לסירוגין בצל המלחמה ובהתאם להנחיות, כאשר 8 מאתרי הצפון עמדו סגורים מתחילת הלחימה: גן לאומי וחוף אכזיב, שמורת טבע נחל חרמון-בניאס, גן לאומי ברעם, גן לאומי חורשת טל, שמורת טבע נחל עיון, גן לאומי מבצר נמרוד, שמורת טבע נחל שניר ושמורת הטבע תל דן. בסיכום שנת 2024, דיווחה רשות הטבע והגנים על ירידה של 38% במספר המבקרים הישראלים (בהשוואה לשנת 2019, שנת טיילות ממוצעת), וירידה של 97% במספר התיירים שפקדו את האתרים. מאז הפסקת האש כ350 אלף מבקרים כבר פקדו את אתרי הצפון.