המשטרה תפצה את עורך הדין נתי רום שנעצר למשך שלוש שעות בעשרות אלפי שקלים
משטרת ישראל תפצה את עו"ד נתי רום מארגון חוננו ב 30,000 ₪ במסגרת הסכם פשרה, לאחר שנעצר ל 3 שעות כשהגיע לתחנת המשטרה להעניק סיוע משפטי ללקוחותיו ודרש לתת להם את מלוא זכויותיהם. עו"ד רום: "זכויות אזרח הן לא מותרות"
בית משפט השלום בבאר שבע קבע כי המשטרה תפצה את עו"ד נתי רום מארגון חוננו ב 30,000 ₪, זאת במסגרת הסכם פשרה בתביעה שהגיש נגד שוטרי משטרת נתיבות. בתביעה, שהוגשה ע"י עו"ד מנשה יאדו מחוננו, תואר כי עו"ד רום נעצר ע"י השוטרים בניגוד לחוק בעת שהגיע לתחנת המשטרה להעניק ייעוץ משפטי למוחים ממחאת כרם שלום אשר הובאו לתחנה. רום נעצר לאחר שדרש להעניק לעצורים את זכויותיהם, ובמהלך מעצרו אף הוכנס לתא העצורים.
בכתב התביעה נכתב כי: "התובע, עו"ד במקצועו, עוסק רבות, הן באופן עצמאי, והן במסגרת ארגון חוננו במתן ייעוץ משפטי לעצורים. בתאריך 5.3.24 במהלך המחאות שהתקיימו במעבר כרם שלום כנגד הכנסת ציוד לאויב העזתי בשעת מלחמה נעצרו למשטרת נתיבות כשבעה קטינים. התובע נקרא מטעם ארגון חוננו ליתן לעצורים ייעוץ בתחנה. התובע תיאם מראש עם קצינה את הגעתו לתחנה, אך כשהגיע לתחנה לא הכירו היומנאים את התיאום האמור והתובע נאלץ להמתין שעה שלמה לפגישה עם העצורים".
בעודו ממתין הבחין באחת העצורות, קטינה בת 14, יוצאת בליווי שוטר לשירותים "התובע ניגש אל הקטינה ואמר לה שתמתין עד לפגישה עימו ועד אז לא תמסור גרסה ולא תדבר עם השוטרים. בתגובה לדבריו האמורים יצא השוטר שליווה את העצורה על התובע בצעקות, "תסתום את הפה" וצעקות דומות, ודרש ממנו לצאת מהתחנה. התובע ניסה להוריד את הלהבות ודרש מהשוטרים שלא לצעוק, אך בלא הועיל".
כדי למנוע הסלמה יצא רום אל מחוץ לתחנה "אולם דעתם של השוטרים לא נתקררה גם לאחר שיצא התובע מהתחנה ולאחר רגעים מספר יצאו הם אחריו ודרשו ממנו לצאת גם מחצר התחנה אל הרחוב. השוטרים הודיעו לתובע כי באם לא יצא מהתחנה יעוכב, וכשביקש לדעת על מה יעוכב נמסר לו כי על אי ציות לשוטר".
בהמשך התביעה תואר כי: "השוטרים עזבו את התובע, ולאחר שהוצא מהתחנה הושב הוא אליה, והפעם בסטטוס הבלתי חוקי שהודבק לו כמעוכב. עם כניסתו של התובע לתחנה דרשו ממנו השוטרים למסור להם את הטלפון. התובע שאל על שום מה הוא נדרש לתת לשוטרים את הטלפון והשוטרים השיבו משום שהתובע מעוכב. התובע הבהיר כי אין סמכות ליטול טלפון ממעוכב, ובתגובה אמרו השוטרים לתובע כי יעצרו אותו, וכך עשו".
עו"ד יאדו ציין בכתב התביעה כי מלבד המעצר המנוגד לחוק כלאו השוטרים את עו"ד רום בתא מעצר ואף ערכו לו חיפוש בו נטלו כסף שהיה ברשותו. כאמור, כעת החליט ביהמ"ש כי על המשטרה לפצות את רום במסגרת הסכם פשרה.
עו"ד נתי רום בירך על ההחלטה ואמר: "אסור להשלים עם הפרת זכויות אדם בסיסיות על ידי משטרת ישראל. אני שמח שבמקרה הזה המדינה הבינה את הטעות וחסכה הליך מייגע בבית המשפט. זכויות אזרח הן לא מותרות. לא נירתע ונמשיך להגן על זכויות אדם בכלל וזכויות קטינים בפרט".
עו"ד מנשה יאדו מסר: "אני מקווה שאירועים כאלה לא ישנו".