לחוצים? האוכל שיסייע בהפחתת חרדה

הימים האחרונים בישראל הביאו איתם תחושות של לחץ, מתח וחרדה עבור רבים. כשמתמודדים עם מציאות נפשית מאתגרת, יש מי שפונה לרפואה טבעית או לתרופות הרגעה – אך לא כולם מודעים לכך שגם מה שאנחנו שמים בצלחת משפיע באופן ישיר על הנפש.

אלי מילר, דיאטנית קלינית ומחברת הספר Anti-Anxiety Diet, מסבירה: "חרדה נוצרת, בין השאר, מחוסר איזון במוליכים עצביים כמו סרוטונין ודופמין. לתזונה יש תפקיד קריטי באיזון זה – בעיקר באמצעות חומצות אמינו שמגיעות מהאוכל, ומשפיעות ישירות על המוח דרך מערכת העיכול".

אז אילו מזונות כדאי לשלב כדי להירגע – בצורה טבעית, טעימה ובריאה?


🌿 מזונות מרגיעים שכדאי להכיר:

  • בשר הודו
    מכיל טריפטופן, חומצת אמינו שתורמת לייצור סרוטונין – מוליך עצבי שמשרה רוגע ומשפר את איכות השינה. ניתן למצוא אותו גם באגוזים וקטניות.

  • סלמון פראי
    עשיר באומגה 3 שמסייעת להפחתת דלקות, שיפור מצב הרוח וצמצום הסיכון לדיכאון.

  • שוקולד מריר
    נוגדי חמצון בו משפרים זרימת דם ומפחיתים לחץ דם. מחקרים מצאו שצריכה יומית של שוקולד מריר איכותי (70% קקאו ומעלה) מפחיתה הורמוני לחץ.

  • אספרגוס
    מקור מעולה לחומצה פולית – רכיב שקשור קשר הדוק לתחושת רווחה נפשית. הוא גם מספק פרוביוטיקה, שיכולה לשפר את מצב הרוח דרך מערכת העיכול.

  • כרוב כבוש ומזון מותסס
    עשיר בפרוביוטיקה, שעוזרת לאזן את "המוח השני" – מערכת העיכול. מחקרים הראו קשר בין תזונה מותססת לירידה בחרדה חברתית.

  • פירות הדר
    ויטמין C מפחית רמות קורטיזול (הורמון לחץ). ניתן להוסיפם בקלות לתה, מים או סלטים.

  • ברוקולי וירקות ירוקים כהים
    מכילים מגנזיום – מינרל שמסייע בהרפיית שרירים והרגעה עצבית. גם שקדים, גרעיני חמניות ושומשום מהווים מקורות טובים.

  • אבוקדו
    שפע של שומנים טובים, נוגדי חמצון וויטמינים (B6, חומצה פולית, אשלגן) – כולם תומכים במערכת העצבים.

  • שיבולת שועל
    תורמת לרמות אנרגיה מאוזנות ומכילה מגנזיום רב. מתאימה במיוחד לפתיחת יום רגועה.

  • תה קמומיל
    נחשב למשקה טבעי נוגד חרדה. מחקרים מהרווארד אף הצביעו על כך ששתיית קמומיל יכולה להוות תחליף עדין לטיפול תרופתי.

אהבתם? שתפו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

דילוג לתוכן