הימים האחרונים בישראל הביאו איתם תחושות של לחץ, מתח וחרדה עבור רבים. כשמתמודדים עם מציאות נפשית מאתגרת, יש מי שפונה לרפואה טבעית או לתרופות הרגעה – אך לא כולם מודעים לכך שגם מה שאנחנו שמים בצלחת משפיע באופן ישיר על הנפש.
אלי מילר, דיאטנית קלינית ומחברת הספר Anti-Anxiety Diet, מסבירה: "חרדה נוצרת, בין השאר, מחוסר איזון במוליכים עצביים כמו סרוטונין ודופמין. לתזונה יש תפקיד קריטי באיזון זה – בעיקר באמצעות חומצות אמינו שמגיעות מהאוכל, ומשפיעות ישירות על המוח דרך מערכת העיכול".
אז אילו מזונות כדאי לשלב כדי להירגע – בצורה טבעית, טעימה ובריאה?
🌿 מזונות מרגיעים שכדאי להכיר:
-
בשר הודו
מכיל טריפטופן, חומצת אמינו שתורמת לייצור סרוטונין – מוליך עצבי שמשרה רוגע ומשפר את איכות השינה. ניתן למצוא אותו גם באגוזים וקטניות. -
סלמון פראי
עשיר באומגה 3 שמסייעת להפחתת דלקות, שיפור מצב הרוח וצמצום הסיכון לדיכאון. -
שוקולד מריר
נוגדי חמצון בו משפרים זרימת דם ומפחיתים לחץ דם. מחקרים מצאו שצריכה יומית של שוקולד מריר איכותי (70% קקאו ומעלה) מפחיתה הורמוני לחץ. -
אספרגוס
מקור מעולה לחומצה פולית – רכיב שקשור קשר הדוק לתחושת רווחה נפשית. הוא גם מספק פרוביוטיקה, שיכולה לשפר את מצב הרוח דרך מערכת העיכול. -
כרוב כבוש ומזון מותסס
עשיר בפרוביוטיקה, שעוזרת לאזן את "המוח השני" – מערכת העיכול. מחקרים הראו קשר בין תזונה מותססת לירידה בחרדה חברתית. -
פירות הדר
ויטמין C מפחית רמות קורטיזול (הורמון לחץ). ניתן להוסיפם בקלות לתה, מים או סלטים. -
ברוקולי וירקות ירוקים כהים
מכילים מגנזיום – מינרל שמסייע בהרפיית שרירים והרגעה עצבית. גם שקדים, גרעיני חמניות ושומשום מהווים מקורות טובים. -
אבוקדו
שפע של שומנים טובים, נוגדי חמצון וויטמינים (B6, חומצה פולית, אשלגן) – כולם תומכים במערכת העצבים. -
שיבולת שועל
תורמת לרמות אנרגיה מאוזנות ומכילה מגנזיום רב. מתאימה במיוחד לפתיחת יום רגועה. -
תה קמומיל
נחשב למשקה טבעי נוגד חרדה. מחקרים מהרווארד אף הצביעו על כך ששתיית קמומיל יכולה להוות תחליף עדין לטיפול תרופתי.