תינוק ראשון בישראל ומהראשונים בעולם, נולד לאשה שעברה ניתוח להסטה של הרחם בבית חולים בילינסון מקבוצת כללית. ניתוח הסטת רחם הוא ניתוח פורץ דרך שנועד לשמר את הפוריות של נשים שחלו בסרטן באברי האגן טרם התחלת טיפולי הקרנה. התינוק הוא השישי בעולם שנולד לנשים שעברו את התהליך.
פרופ' רם איתן מנהל היחידה לגינקולוגיה אונקולוגית בבית חולים לנשים בבילינסון ביצע את הניתוח להסטת הרחם ובסגירת מעגל מרגשת – הוא גם יילד את התינוק בניתוח קיסרי.
א', האמא בשנות השלושים המוקדמות, חלתה לפני מספר שנים בסרטן המעי הגס ונאלצה לעבור טיפולי הקרנות. כדי שתוכל להרות בעתיד היא החליטה לעבור ניתוח חדשני שמזיז את הרחם מהאזור המוקרן. הקרינה פוגעת ברירית הרחם ובשריר ברחם בצורה בלתי הפיכה והדרך היחידה להגן עליו היא לנתק אותו ואת השחלות מהאגן, האזור שאמור להיות מוקרן, ולתפור אותם בבטן העליונה מעל הטבור. בתום ההקרנות מחזירים את הרחם למיקום הטבעי שלו בניתוח נוסף. הניתוח של א' בוצע בגישה רובוטית המאפשרת גמישות גבוהה בשדות הניתוח ובתפירה ובדיוק רב מאוד בטיפול ברקמות.
פרופ' רם איתן, מנהל היחידה לגינקולוגיה אונקולוגית בבית חולים לנשים בבילינסון: "זה נדיר ומעורר השראה לראות אישה שעברה סרטן, הקרנות והסטה של הרחם ולמרות זאת מצליחה להרות ולהביא לעולם חיים כנגד כל הסיכויים. כשהטכניקה הזו הוצגה לראשונה היא היתה מאוד חדשנית ולא ידענו אם הרחם יוכל לשרוד הסטה כזו ולאחר מכן לאפשר היריון ולהחזיק היריון. לכן, כשא' התקשרה לבשר לי את הבשורה המשמחת ההתרגשות היתה עצומה והבנו שלקחנו את הרפואה לקצה היכולת".
הטכניקה להסתת הרחם הומצאה בברזיל ועד היום כ-18 נשים בלבד עברו אותו ברחבי העולם, מתוכן שתיים בישראל. פרופ' רם איתן ביצע את הניתוח הראשון בבילינסון ב-2021 ואת הניתוח של א' כשנה לאחר מכן.
מדובר בניתוח נדיר שכן מדובר בסרטן שמופיע בדרך כלל אצל אנשים מבוגרים יותר, ונדיר לאבחן אותו אצל נשים צעירות בגיל הפוריות. בנוסף, לחלק מהנשים כבר יש ילדים או שהן מעדיפות שלא לעבור את הניתוח.