מעגל הזכאים לנסיעה חינם ולהנחות בתחבורה הציבורית בישראל מתרחב משמעותית. החל מ-25 באפריל יתווספו כ-600 אלף אזרחים ותיקים מגיל 67 ומעלה, למעגל הזכאים ל*נסיעה חינם* בכל קווי התחבורה הציבורית בישראל: אוטובוסים, רכבת קלה, רכבת ישראל, כרמלית, מטרונית ורכבל. בכך, יגדל מספר הנוסעים שיהיו זכאים לנסיעה חינם בכל אמצעי התחבורה הציבורית בישראל ל- 1.1 מיליון ישראלים.
בנוסף, על פי עקרונות רפורמת "צדק תחבורתי", יורחב מעגל הזכאים ל-50% הנחה על פי דירוג סוציו-אקונומי במיליון וחצי אזרחים נוספים, הזכאים להנחה על פי דירוג שכונתי (ולא רק עירוני כפי שהיה עד כה). בסך הכל זכאים מעתה להנחה זו כ-3 מיליון ישראלים.
אזרחים ותיקים, מגיל 67 ומעלה יוכלו לנסוע מעתה בחינם, בכל אמצעי התחבורה הציבורית בישראל, מקרית שמונה ועד אילת, ללא הגבלה על מספר הנסיעות. זהו חיסכון משמעותי שיכול להגיע למאות שקלים בחודש ואלפי שקלים בשנה.
ההטבה מיועדת לאזרחים ותיקים, אשר על פי נתוני הרשות הארצית לתחבורה ציבורית במשרד התחבורה משתמשים בתחבורה הציבורית בתדירות גבוהה. הרחבת ההטבה לבני 67 ומעלה, ולא רק מגיל 75 כפי שהיה עד כה, צפויה לצמצם את השימוש ברכב פרטי, ולעודד העדפה לשימוש בתחבורה הציבורית, ללא כל עלות.
במקביל יעודכנו מחירי הנסיעה בתחבורה הציבורית בשני שקלים לנסיעה בודדת, ובהתאמה יועלו מחירי המנויים השונים. עם זאת, יודגש כי רוב אזרחי ישראל זכאים להנחה משמעותית המקזזת את העלאת המחירים, או לנסיעה חינם. על פי נתוני המשרד, מעל 80% מהאוכלוסיה זכאים להנחה על סמך מקום המגורים (דירוג סוציו אקונומי או פריפריאלי), גיל (נוער, צעירים עד 26, אזרחים ותיקים), חיילים וחיילים משוחררים, סטודנטים, אנשים עם מוגבלויות וזכאי הביטוח הלאומי. כאמור, מעל 80% מאזרחי ישראל נהנים מעתה מהנחה או נסיעה חינם בתחבורה הציבורית.
לקבלת ההטבה לאזרחים ותיקים יש לעדכן את פרופיל המשתמש ל"זהב קו" המזכה בנסיעה חינם. השינוי אינו מתבצע אוטומטית אלא מחייב שינוי פרופיל בהצגת תעודה מזהה באתר "רב קו אונליין" ו"הופאון", ביישומונים ובעמדות "על הקו" ברחבי הארץ. ניתן לעדכן פרופיל ולהנפיק כרטיס רב-קו גם באמצעות מיופה כוח, בהצגת תעודה מזהה של בעל הכרטיס, טופס ייפוי כוח ותמונת פספורט. נוסעים שעדיין אין ברשותם כרטיס רב-קו, יוכלו להנפיק כרטיס "זהב קו" חדש ללא עלות.
הפעימה השנייה של רפורמת "צדק תחבורתי" מביאה הטבה משמעותית גם למיליון וחצי אזרחים נוספים, במאות שכונות ורחובות בארץ המדורגים ברמה סוציו-אקונומית 1-5, שלא נכללו בפעימה הראשונה. תושבי שכונות אלה זכאים מעתה להנחה משמעותית של 50% בכל אמצעי התחבורה הציבורית בישראל.
כך למשל, תושבי שכונת ג'סי כהן בחולון (דירוג סוציו-אקונומי 3) יהיו זכאים להנחה של 50% בתחבורה הציבורית, למרות שחולון מדורגת ברמה 7. כמו כן, יזכו להנחות גם תושבי שכונת בר-אילן ברמת גן (דירוג סוציו-אקונומי 3) למרות שרמת גן מדורגת ברמה 8. תושבי שכונת כפר שלם בתל אביב (דירוג סוציו-אקונומי 1) ישלמו מעתה חצי מחיר, למרות שהעיר תל אביב מדורגת ברמה 8 .כמו כן, יזכו להנחות גם תושבי שכונת גני הדר בפתח תקווה, (דירוג סוציו-אקונומי 3), למרות שעירם מדורגת ברמה סוציו-אקונומית 7.