הוועדה המיוחדת לפניות הציבור בראשות ח"כ אברהם בצלאל (ש"ס) קיימה היום (רביעי) דיון בנושא ממשק לקליטה אוטומטית של נולדים בין משרד הבריאות ובתי החולים לרשות האוכלוסין וההגירה.
כיום לכל בית חולים ולמשרד הבריאות יש תוכנת מחשב שונה לצורך רישום יילודים. נושא הממשק הדיגיטלי האחוד מקודם ע"י משרד הבריאות כבר משנת 2013. במערכת הדיגיטלית החדשה בתי החולים, משרד הבריאות ורשות האוכלוסין יתממשקו יחד וכך הלידות יעודכנו באופן ממוחשב ומידי.
לאחר שיסתיים הממשק כל נולד יעודכן במרשם האוכלוסין כך שיזכה מידית לכל זכויותיו כולל כל שירותי הבריאות, ללא התלות בקליטת הנולד באופן ידני. בנוסף, ההורים יוכלו להוריד מהאזור האישי תעודת לידה. בעתיד הקרוב יוכלו לקבל גם אפוסטיל דיגיטלי על תעודת לידה דו לשונית ע"י משרד המשפטים.
יו"ר הוועדה, ח"כ אברהם בצלאל אמר: "כיום אנחנו נמצאים בעידן דיגיטלי וזה מעשה חלם לבצע את הרישום הראשוני של כל הנולדים בטפסים מיושנים. אנחנו רוצים לראות את הכניסה לפעולה של המערכת כמה שיותר מהר. אנחנו רוצים שגם ליולדות תהיה תחושה של הקלה בתהליך רישום היילודים. המערכת הדיגיטלית החדשה תסייע בתהליך מיצוי הזכויות אל מול המוסד לביטוח לאומי".
מרים יוספין, משרד הבריאות: "רוב הבעיות שנתקלנו בהם עד עכשיו לתהליך אחוד בין כל בתי החולים היו בעיות משפטיות. משרד הבריאות סיים את ההיערכות שלו לממשק אחיד עם רשות האוכלוסין וכלל בתי החולים. אנחנו מכינים את כל בתי החולים לקליטת המערכת הדיגיטלית האחודה החדשה. כל בית חולים צריך לעמוד במבחני תמיכה כדי לקבל את הסיוע שלנו להטמעת המערכת הדיגיטלית האחודה. אנחנו דוחפים את בתי החולים להתאים את עצמם לממשק הדיגיטלי החדש".
תמי אזרזר, מנהלת אגף מרשם וביומטרי, רשות האוכלוסין וההגירה: "בתי החולים קיבלו עד היום הקצאה של טפסים עם מספרי תעודות זהות לפי הצפי ללידות שיש בהם בכל שנה. לפני הנהלים החדשים והממשק החדש, הכל יהפוך להיות דיגיטלי. הטפסים שכל בית חולים יקבל עם מספרי הזהות של התינוקות יהיו רק למקרי חירום כמו מתקפת סייבר למשל".