מועצת הצמחים מוציאה היום אזהרה חריגה לצרכנים: היזהרו מרכישת קיווי ישראלי מזן 'הייוורד' שמופיע בימים אלה על המדפים, שכן הוא נקטף טרם זמנו ועודנו חמוץ.

הקיווי, פרי עשיר בוויטמין C, ידוע במתיקותו הייחודית ובמרקמו הרך כשהוא בשל. אלא שהזן המקומי, 'הייוורד', מבשיל באופן טבעי רק בחודש אוקטובר. לפיכך, כל קיווי מהזן הזה שמגיע לשווקים בימים אלה הוא בוסרי.
מועצת הצמחים מדגישה כי קטיף מוקדם פוגע באיכות הפרי ובטעמו, ומותיר את הצרכן עם פרי קשה, חמוץ ולא נעים לאכילה. מטרת ההודעה היא למנוע אכזבה ולשמור על המוניטין של התוצרת המקומית.
"אנחנו קוראים לציבור להתאזר בסבלנות", אומרים במועצה. "הקיווי הישראלי של זן הייוורד יהיה בשיא מתיקותו ובשלותו רק בעוד כחודשיים, ואז הוא יספק חוויה טעימה ועשירה לכל המשפחה."
אז בפעם הבאה שאתם רואים קיווי ישראלי על המדף, מומלץ לוודא את תאריך הקטיף או פשוט להמתין בסבלנות לעונת הקטיף הרשמית באוקטובר.