מלחמת הסחר: ארה"ב וסין בקרב אימתנים שעלול לצאת משליטה

פחות מיממה נמשכה מדיניות המכסים של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ על עשרות מדינות, ועד שנאלץ לחזור בו. טראמפ גילה שהמציאות חזקה יותר מהרצון הפוליטי, והמציאות הזו אילצה אותו להודיע על הקפאת התכנית למשך 90 יום מול עשרות מדינות. המהלך אמנם מציל אותו זמנית – אבל הבעיה הגדולה שלו לא הולכת לשום מקום: סין.

השווקים הגיבו במהירות. כשהמשקיעים החלו לנטוש את הדולר ולמכור אג"ח אמריקאיות, הם שידרו מסר ברור: אי אפשר לפתוח מלחמת סחר נגד כל העולם. מיליארדים נמחקו מהבורסות, והתשואות על אג"ח ארוכות החלו לשדר מצוקה. גם התמיכה הפוליטית בטראמפ החלה להתפורר, כאשר סקר עדכני הצביע על ירידה בתמיכה בו תוך שבועיים בלבד.

וכמובן, נשארה הבעיה של סין. הסחר בין ארה"ב לסין הסתכם בשנה שעברה בכ-585 מיליארד דולר, כאשר ארה"ב ייבאה מסין כ-440 מיליארד דולר. הפער הזה הוביל לגירעון מסחרי של 295 מיליארד דולר מול סין, מה שמדגיש את התלות הכלכלית בין שתי המדינות. טראמפ אמנם הצליח להפחית את חלקם של המוצרים הסיניים ביבוא האמריקאי, אך סין מצאה דרכים לעקוף את המכסים באמצעות מדינות בדרום מזרח אסיה.

מלחמת סחר מלאה בין ארה"ב לסין עלולה להאט את הצמיחה הכלכלית הגלובלית ולפגוע בהשקעות בעולם. טראמפ גילה שגם בזירה הבינלאומית הוא מתקשה לרתום כוחות פוליטיים נגד היריבה הגדולה. כדי לנהל מלחמת סחר ארוכה עם המעצמה השנייה בגודלה בעולם – צריך בעלות ברית. אך ברגע שהטיל מכסים גם על בעלות הברית הפוטנציאליות, הן נבהלו – וסין זיהתה את ההזדמנות.

אהבתם? שתפו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

דילוג לתוכן