ד"ר יהונתן דובנוב, סגן רופאת מחוז חיפה, חתם היום (שני) על צו הפסקה מנהלי לעסק "חומוס זיו", ברחוב טרומפלדור 54, חיפה. במסגרת הצו על העסק להיות סגור וללא כניסת לקוחות, וכן כולל הפסקה מידית של הכנת מזון, הוצאת והכנסת סחורה וכל פעילות אחרת במסגרת העסק.
הצו הוצא על סמך ממצאי הביקורת שערך בעסק מפקח בריאות הסביבה ב-2.2.2025 בביקורת זו נמצאו ליקויים חמורים ומצב תברואי ירוד במיוחד והכל באופן המסכן את בריאות הציבור באופן מידי. נוכח הממצאים האלו קיים חשש ממשי כי בהעדר צו סגירה תגרם סכנה מידית לבריאות הסועדים במקום. בשל מידיות הסכנה לבריאות הציבור, הוצא צו הפסקה מנהלי לעסק לפני שימוע.
פירוט הליקויים שנצפו בעסק בעת הביקורת: רישיון העסק של המקום הינו למזנון. יחד עם זאת, מתבצע במקום טיפול בבשר בקר ועופות ללא מקררי הפשרה ומדורי עבודה ייעודיים, דבר המעיד על טיפול לקוי במזון ובעל פוטנציאל גדול לזיהום צולב לאורך הטיפול במזון ועד להגשתו ללקוח. בעת הביקורת נמצא כי במקרר המשקאות נמצאת עיסת פלאפל למטרת קירור הנשמרת בקופסאות ללא מכסה. מקרר זה מלוכלך מאוד ועם הצטברות עובש מרובה, דבר העלול לגרום לזיהום עיסת הפלאפל. כמו כן, עיסה זו מוקפאת לצורך שימוש עתידי ביחד עם מוצרים נוספים שטופלו בשיטת "בשל הקפא" בניגוד למותר".
כמו כן, נמצאו עופות בהפשרה בשני מקררים שונים: בשני המקררים העופות אוחסנו ביחד עם מזון רגיש המוכן למאכל, כגון חומוס וסלטים, ללא כיסוי של המזונות השונים וללא הפרדה על פי סוגי המזון כנדרש. דבר העלול לגרום לזיהום צולב. טיפול בעופות מתבצע בעמדה שרירותית במטבח. כלל המקררים בשטח המטבח במצב ירוד: מדפים חלודים, מנועים חלודים, גומיות מתפרקות, דלתות חלודות ואינן שלמות. כמו כן, המקררים מלוכלכים מאוד ועם הצטברות שאריות מזון ועובשים. כלל התשתיות במקום נמצאות במצב ירוד: הרצפה אינה שלמה, עמדות בישול ומקררים מוגבהים על ידי צלוחיות, חלק ניכר מהציוד חלוד ואינו שלם, הצנרת מלוכלכת מאוד, המאוורר אינו נקי, רשת החלון קרועה ואינה שלמה".
במקביל, אין תזרים עבודה תקין וניראה כי עופות מועברים למרכז המטבח מחלקו הקדמי של המסעדה הלוך ושוב לצורך ציפוי שניצלים. קופסאות פתוחות עם אורז ופירה נשמרות בעמדת שטיפת ירקות לצורך קירורן- פעולה זו עלולה לגרום לזיהום צולב והתרבות חיידקים. אין מים חמים בעמדת שטיפת ירקות., סיר מרק המיועד למכירה לסועדים נמצא בעמדת שטיפת ירקות. סכנת זיהום צולב., מזון מונח על החלון לצורך קירורו ולא במתקני קירור ייעודיים. עמדת טחינת החומוס נמצא צמוד למדיח הכלים. דבר העלול לגרום לזיהומו של החומוס. מקרר מכירה קדמי במצב ירוד ואינו נקי. בשר בקר טחון נשמר במקרר קדמי בקופסאות פתוחות המונחות אחת על השנייה. כמו כן, במקרר זה נשמר בשר עופות וסלטים שונים דבר העלול לגרום לזיהום צולב. צ'יפס לטיגון נשמר לא בקירור, אלא על המדף התחתון בעמדת המכירה הקדמית. סכנת זיהום ושגשוג חיידקים פתוגניים".
עוד נמצא כי במחסן העליון חלק מהמזון פתוח ונשמר על הרצפה, במקרר בשרים הגומייה מתפוררת ועם עובשים מרובים. על העסק להיות סגור ללא כל פעילות מרגע קבלת הצו. מי שאינו מקיים צו הפסקה, דינו מאסר לתקופה של עד 18 חודשים. בהתאם לסעיף 24 לחוק, בהתאם לסעיף 21 לחוק צו זה יעמוד בתוקפו למשך עד 30 יום, אך אני רשאי לבקש הארכתו מבית משפט השלום או מבית המשפט לעניינים מקומיים אשר רשאי להאריך את תוקף הצו ללא מגבלת זמן. הגשת בקשה לבית המשפט כאמור תאריך את תוקף הצו ב 7- ימים.