נתונים מרתקים: כמה גברים מחזיקים ברישיון נהיגה מול הנשים

נתונים חדשים שפרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מגלים כי מספר המורשים לנהוג ברכב מנועי בישראל הגיע לשיא של 5.25 מיליון נהגים בסוף שנת 2024, עלייה של 3% לעומת השנה הקודמת. הנתונים מצביעים על פערים משמעותיים בין קבוצות אוכלוסייה שונות ומספקים תמונת מצב מקיפה על הרגלי הנהיגה בישראל.

רוב האוכלוסייה הבוגרת מחזיקה ברישיון נהיגה

כ-76% מבני 16 ומעלה בישראל מחזיקים ברישיון נהיגה, נתון המשקף את המרכזיות של הרכב הפרטי בחיי היומיום של רוב הישראלים. עם זאת, קיימים פערים משמעותיים בין גברים לנשים: בעוד שכ-84% מהגברים בני 16 ומעלה מחזיקים ברישיון נהיגה, רק כ-67% מהנשים בגילאים אלה הן בעלות רישיון.

חלקן של הנשים מתוך כלל המורשים לנהוג נותר יציב יחסית ועומד על כ-45%, בדומה לנתוני 2023. מגמה זו מצביעה על כך שלמרות השינויים החברתיים, עדיין קיים פער מגדרי משמעותי בתחום הנהיגה.
שיעורי החזקת רישיונות לפי גיל

ניתוח הנתונים לפי קבוצות גיל מראה כי שיעור החזקת רישיון הנהיגה משתנה משמעותית לאורך מעגל החיים:

כ-33% בלבד מבני 16-18 מחזיקים ברישיון נהיגה, אך חלה עלייה של כ-2% בקטגוריה זו לעומת שנת 2023
קבוצת הגיל 35-44 מובילה עם כ-90% בעלי רישיון נהיגה

בקרב האוכלוסייה המבוגרת (65 ומעלה) יורד השיעור לכ-58% בלבד

כ-14.1% מהמורשים לנהוג הם בני 65 ומעלה, עלייה קלה לעומת 13.9% בשנת 2023. שיעור זה דומה לחלקם היחסי באוכלוסייה הכללית (13.1%), נתון המשקף את הזדקנות האוכלוסייה ואת השמירה על ניידות גם בגיל מבוגר.
פילוח לפי קבוצות אוכלוסייה

הנתונים מראים כי כ-75% מכלל המורשים לנהוג הם יהודים, בעוד כ-20% הם ערבים, שיעור הדומה לחלקם היחסי באוכלוסייה הכללית (21%).

נתון מעניין עולה מהבדיקה הגיאוגרפית: ביישובים הבדואיים לקיה וכסיפה, בין 38% ל-39% מכלל בעלי הרישיונות הם מורשים לנהוג ברכב משא, שיעור גבוה משמעותית מהממוצע הארצי העומד על 10.7%. נתון זה משקף את דפוסי התעסוקה הייחודיים באוכלוסייה זו.

במקביל, בערים מסוימות ניכרת העדפה לאופנועים: בתל אביב-יפו, רמת גן, אילת, גבעתיים ואזור, כ-21%-23% מבעלי הרישיונות מורשים לנהוג באופנוע, לעומת ממוצע ארצי של 13.2%. תופעה זו משקפת את היתרונות של כלי רכב דו-גלגלי בערים צפופות.

ותק וניסיון
הנתונים מצביעים על אוכלוסיית נהגים ותיקה יחסית: כ-83% מכלל המורשים לנהוג מחזיקים ברישיון נהיגה למעלה מחמש שנים, בעוד רק כ-7% מחזיקים ברישיון פחות משנתיים.
בממוצע, יש בישראל 1.2 מורשים לנהוג לכל רכב מנועי אחד, נתון המצביע על כך שברוב משקי הבית יש יותר ממורשה לנהוג אחד לכל רכב.

מסקר חברתי שנערך ב-2023 בקרב בני 20 ומעלה עולה קשר ברור בין רמת ההשכלה לבין החזקת רישיון נהיגה: אחוז בעלי הרישיון עולה מ-55% בקרב חסרי תעודת השכלה ועד ל-90% בקרב בעלי תואר אקדמי.
גם מצב תעסוקתי והכנסה משפיעים על הסבירות להחזיק ברישיון נהיגה, כאשר מועסקים ובעלי הכנסה גבוהה מעבודה מחזיקים ברישיון נהיגה בשיעורים גבוהים יותר.

רוב מוחלט של בעלי הרישיון עושים בו שימוש תדיר: 52% מבני 20 ומעלה (כ-3.2 מיליון איש, המהווים 66% מבעלי הרישיון) נוהגים 5-7 פעמים בשבוע. עם זאת, כ-6.1% מבני 20 ומעלה (7.7% מבעלי הרישיון) אינם נוהגים כלל למרות שהם מחזיקים ברישיון.

לבסוף, רק 55% מבני 20 ומעלה מרוצים ממצב הכבישים והמדרכות באזור מגוריהם, נתון המצביע על אתגרים.

אהבתם? שתפו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

דילוג לתוכן