ראש המל"ל לשעבר, ומי שעומד בראש ועדת נגל, תא"ל במיל' פרופסור יעקב נגל, השתתף לפני זמן קצר בוועידת הביטחון של תנועת "הביטחוניסטים" בשיתוף ערוץ 14 בכותרת 'שנת ההזדמנות'. בשיחה שקיים עם אל"מ במיל' ד"ר רונן איציק חוקר בכיר במחלקת המחקר של הביטחוניסטים, שטח פרופסור נגל מספר תובנות הנוגעות לסד"כ בצה"ל, האיום האיראני, והשינוי הדרוש בחשיבת הצבא בעקבות ה 7.10.
"כבר לפני השבעה באוקטובר, ובמיוחד אחרי- יש משבר כוח אדם בצהל וצריך לטפל בו כמה שיותר מוקדם, גם בחובה וגם בקבע. לוועדה יש מגוון גדול של המלצות, כולל הקצאת תקציב, ביצוע וכו' וראש הממשלה הנחה לבצע אותן", ציין פרופסור נגל והוסיף: "מה שקרה ב 7.10 לא נבע כתוצאה מגודלו של צהל או כתוצאה ממחסור בתקציב, אבל מה שקרה אחרי הוכיח שלא הגענו מוכנים, בין היתר מבחינת מילואים וחימושים והעברנו את ההמלצות שלנו בעניין".
תובנה נוספת עליה דיבר פרופסור נגל, נוגעת לתפיסת הבטחון בצה"ל: "אם עד אוקטובר 23 צה"ל התבסס על הגנה והכלה, מה שצה"ל עושה היום, וזו גם הייתה ההמלצה המרכזית של הועדה, זה לעבור למצב של התקפה ומניעה. צריך למנוע את האיום לפני שמגיע. גם התפיסה של 'שקט בכל מחיר' זו לא מטרה. רוצים שקט אבל זו לא המטרה המרכזית. צריך להיות יוזם ופרואקטיבי, וברגע שזה קורה צה"ל מנצח בצורה יותר קלה".
פרופסור נגל התייחס גם לאיראן ואמר: "איראן היא היום המרכזי שעומד מול עם ישראל ומולה צריך להשקיע את מירב בניין הכוח וההיערכות. גם לאור דברים שקרו באזור, כולל הרצון של חמינאי ליצור חגורת אש סביב ישראל שחלקה קרסה אחרי 7.10. איראן עדיין מאמינה, חושבת ומתכוונת להשמיד את מדינת ישראל וצריך לקחת את האיום ברצינות. ההמלצות צריכות להיות סביב היכולות ההתקפיות שלנו, תחום ההגנה האווירית, ההגנה בגבולות, התאמת הכוח הצה"לי בים באוויר וביבשה, בדגש על יבשה, לתפניות אפשרויות. צריך להיות במוכנות הגנתית גם בתת קרקע ולבנות עצמאות חימושית".