ראש חטיבת המבצעים בצה"ל: "האיום מצפון לא הוסר, ההיערכות ממשיכה במלוא הכוח"

תא"ל ישראל שומר: "הניצחון שלנו יגיע בעוד עשרים שנה, עד אז נחיה על חרבנו"

תא"ל ישראל שומר, ראש חטיבת המבצעים בצה"ל, מתאר בראיון לעיתונאי הצבאי יואב לימור מ-"ישראל היום" את האתגרים הביטחוניים הרבים הניצבים בפני מדינת ישראל לאחר אירועי 7 באוקטובר. הוא מתמקד בצורך לשמר את ההישגים הצבאיים, לשקם את תחושת הביטחון של התושבים ולבנות הגנה חזקה ויעילה על יישובי הצפון והדרום.

איום חיזבאללה: האידיאולוגיה נשארה

לדבריו של תא"ל שומר, האיום מצד חיזבאללה לא הוסר לחלוטין, גם לאחר התקיפות האחרונות של צה"ל. "נשאר להם מספיק אמצעי לחימה כדי להמשיך לייצר ירי אם יחליטו בכך," הוא אומר, "אבל הפגיעה בפיקוד הצבאי והאזרחי שלהם הייתה קשה מאוד. השאלה הגדולה כעת היא אם נצליח לשמר את ההישגים האלו ולא לאפשר להם להתאושש".

תא"ל שומר מדגיש את הצורך באכיפה נחושה והמשך המעקב על תשתיות חיזבאללה: "אנחנו חייבים לוודא שזה לא צומח לנו שוב. אם נראה סימנים לכך, לא נהסס להיכנס ולתקוף, גם במחיר של ירי חוזר לעברנו."

המבחן הגדול: אמון האזרחים

חלק מרכזי בתהליך השיקום כולל את שיפור תחושת הביטחון של תושבי יישובי הגבול. תא"ל שומר, תושב כפר עזה בעצמו, חווה על בשרו את אירועי 7 באוקטובר. הוא מספר על הרגעים הראשונים שבהם הבין את היקף ההתקפה ועל התחושות הקשות שחווה יחד עם משפחתו.

"אני מבין את החשש של התושבים, ואני מבטיח שצה"ל יעשה כל מה שצריך כדי להחזיר את תחושת הביטחון," הוא אומר. "ברור לי שזה לא יקרה ברגע אחד, זה תהליך ארוך. אבל השאיפה שלי היא שבעוד עשרים שנה, הצימרים יהיו מלאים, השדות יחזרו לפרוח, והילדים יגדלו ביישובים ללא פחד."

שומר מדבר גם על החשיבות של הקשר עם התושבים: "התושבים הם חלק מהניצחון שלנו. הם קיר הברזל של ההגנה, והם צריכים להרגיש שאנחנו עומדים לצידם תמיד."

7 באוקטובר: נקודת מפנה

תא"ל שומר מתאר את אירועי 7 באוקטובר כנקודת מפנה בתפיסת הביטחון של ישראל. "חמאס הצליח להפתיע אותנו ולהוביל אותנו לחשיבה מחודשת על המוכנות שלנו," הוא מודה. "השאלה למה זה קרה ואיך אפשר היה למנוע את זה היא פצע שכולנו עוד נמשיך לחקור לעומק."

לדבריו, תגובת צה"ל המהירה לאחר ההתקפה הצליחה לבלום את ההתקדמות של חמאס ולהחזיר את השליטה בשטח. "ההתנפלות של הכוחות על פני השטח הייתה מדהימה. זה הקפיא את האויב וגרם לו להבין שהוא לא יצליח להשיג את מטרותיו."

במבט קדימה, תא"ל שומר מתמקד בחיזוק ההגנה על היישובים באמצעות מספר מרכיבים מרכזיים:

כוחות הגנה ביישובים: "יהיו חיילים בתוך היישובים, שיספקו ביטחון ותחושת הגנה לתושבים."

קו גבול משופר: "נחזק את הגבול באמצעות יחידות משולבות ויכולות מתקדמות כמו תצפיות ולחימה משולבת באש."

קשר עם הקהילה: "נמשיך לעבוד בצמוד עם התושבים כדי לבנות אמון ולספק להם את ההגנה שהם צריכים."

תא"ל שומר מכיר בכך שהמציאות הביטחונית בישראל מחייבת חיים על החרב. "אנחנו נחיה על חרבנו בשנים הקרובות, אבל זה חלק מהמציאות שלנו כמדינה מוקפת אויבים," הוא אומר. "הניצחון שלנו יהיה כאשר נצליח לשנות את תפיסת האויבים שלנו, וזה תהליך שייקח שנים רבות."

משפחה ושכול: החיים לצד השליחות

כתושב כפר עזה, תא"ל שומר חי את המתח שבין תפקידו הצבאי לחייו האישיים. הוא נשוי ליפעת, בת הקיבוץ, ואב לשלושה ילדים. "זה לא קל עבור המשפחה, במיוחד אחרי אירועים כמו 7 באוקטובר. אבל אנחנו מאמינים בחשיבות של מה שאנחנו עושים."

שומר משתף ברגשותיו לגבי השכול שהקהילה חווה. "בכל פינה בקיבוץ יש זיכרון של חברים ושכנים שאינם. זה נותן לנו מוטיבציה להמשיך, אבל גם מזכיר את המחיר הכבד של המאבק שלנו."

תא"ל שומר מסכם את דבריו באופטימיות זהירה: "הניצחון שלנו יגיע בעוד עשרים שנה, כשנראה יישובים פורחים ואויבים שהבינו שאין להם יכולת לערער את הביטחון שלנו. עד אז, נמשיך לפעול בעוצמה, באומץ ובנחישות."

הראיון עם תא"ל ישראל שומר חושף תמונה מורכבת של האתגרים הביטחוניים והאנושיים הניצבים בפני מדינת ישראל. מתוך ניסיון אישי ותובנות מקצועיות, שומר מבקש להעביר מסר ברור: צה"ל מחויב להבטיח את עתיד המדינה ותושביה, בכל מחיר.

 

אהבתם? שתפו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

דילוג לתוכן