רוצים לשפר את הזיכרון? זה המתכון שישנה לכם את היום

אם אתם שוקלים להוסיף אגוזי מלך לארוחת הבוקר, כדאי לדעת שזה עשוי לשדרג את היום שלכם – אבל לא מיד. מחקר חדש מאוניברסיטת רידינג, שנערך בהזמנת מועצת אגוזי המלך של קליפורניה, מצא כי צריכת חופן אגוזי מלך בבוקר משפרת את מהירות התגובה והביצועים בתפקודים ניהוליים – אך ההשפעה על הזיכרון מופיעה רק שעות לאחר מכן.

במסגרת הניסוי, 32 צעירים בגילאי 18–30 אכלו ארוחת בוקר הכוללת יוגורט, מוזלי ו-50 גרם אגוזי מלך מרוסקים. ביום אחר, אכלו ארוחה זהה, אך במקום אגוזים צורפה חמאה. לאחר מכן ביצעו סדרת מבחנים קוגניטיביים לאחר 0, 2, 4 ו-6 שעות.

התוצאות היו מפתיעות: כבר שעתיים לאחר אכילת האגוזים, הנבדקים הגיבו מהר יותר במבחנים הקשורים לריכוז, שליטה עצמית וקבלת החלטות. עם זאת, במבחני הזיכרון דווקא נרשמה ירידה – ורק כעבור שש שעות חל שיפור מובהק.

סריקות EEG הצביעו על עלייה בפעילות מוחית באזורים הקשורים לקשב וזיכרון, ואילו בדיקות הדם הראו עלייה בגלוקוז וירידה בחומצות שומן – תוצאה שעשויה להעיד על זמינות אנרגטית גבוהה יותר למוח במהלך מאמץ קוגניטיבי.

למרות היתרונות, לא הכול היה חיובי: המשתתפים דיווחו על תחושות פחות נעימות לאחר אכילת אגוזים, ככל הנראה בשל הטעם או הריח, שדורגו נמוך יותר בהשוואה לארוחת הביקורת.

בשורה התחתונה – אגוזי מלך אולי לא יהפכו אתכם לגאונים בן רגע, אבל אם תכניסו אותם לשגרה – ייתכן שתתחילו להרגיש חדים יותר, במיוחד בשעות אחר הצהריים.

 

אהבתם? שתפו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

מדיניות פרטיות

נהל העדפות עוגיות

עוגיות חיוניות

עוגיות אלה חיוניות לתפקוד התקין של האתר ואינן ניתנות לביטול.

עוגיות פונקציונליות

עוגיות אלה מאפשרות למערכת לזכור בחירות שעשיתם ומספקות תכונות משופרות.

עוגיות אנליטיות

עוגיות אלה עוזרות לנו להבין כיצד המבקרים משתמשים באתר באופן אנונימי.

עוגיות שיווקיות

עוגיות אלה משמשות להצגת פרסומות רלוונטיות יותר עבורכם.

דילוג לתוכן