אם אתם שוקלים להוסיף אגוזי מלך לארוחת הבוקר, כדאי לדעת שזה עשוי לשדרג את היום שלכם – אבל לא מיד. מחקר חדש מאוניברסיטת רידינג, שנערך בהזמנת מועצת אגוזי המלך של קליפורניה, מצא כי צריכת חופן אגוזי מלך בבוקר משפרת את מהירות התגובה והביצועים בתפקודים ניהוליים – אך ההשפעה על הזיכרון מופיעה רק שעות לאחר מכן.
במסגרת הניסוי, 32 צעירים בגילאי 18–30 אכלו ארוחת בוקר הכוללת יוגורט, מוזלי ו-50 גרם אגוזי מלך מרוסקים. ביום אחר, אכלו ארוחה זהה, אך במקום אגוזים צורפה חמאה. לאחר מכן ביצעו סדרת מבחנים קוגניטיביים לאחר 0, 2, 4 ו-6 שעות.
התוצאות היו מפתיעות: כבר שעתיים לאחר אכילת האגוזים, הנבדקים הגיבו מהר יותר במבחנים הקשורים לריכוז, שליטה עצמית וקבלת החלטות. עם זאת, במבחני הזיכרון דווקא נרשמה ירידה – ורק כעבור שש שעות חל שיפור מובהק.
סריקות EEG הצביעו על עלייה בפעילות מוחית באזורים הקשורים לקשב וזיכרון, ואילו בדיקות הדם הראו עלייה בגלוקוז וירידה בחומצות שומן – תוצאה שעשויה להעיד על זמינות אנרגטית גבוהה יותר למוח במהלך מאמץ קוגניטיבי.
למרות היתרונות, לא הכול היה חיובי: המשתתפים דיווחו על תחושות פחות נעימות לאחר אכילת אגוזים, ככל הנראה בשל הטעם או הריח, שדורגו נמוך יותר בהשוואה לארוחת הביקורת.
בשורה התחתונה – אגוזי מלך אולי לא יהפכו אתכם לגאונים בן רגע, אבל אם תכניסו אותם לשגרה – ייתכן שתתחילו להרגיש חדים יותר, במיוחד בשעות אחר הצהריים.