רשות המסים מחלקת מענקים: מי זכאים ל-4,000 עד 8,000 שקל?

על רקע עצימות הלחימה בגבול הצפון, משרד החקלאות ורשות המסים החליטו להמשיך עם מתווה פיצויים ייעודי לענף ההטלה, שמטרתו לסייע ולהקל על הלולים בעיקר בגבול הצפון, אשר הלול שלהם נפגע באופן עקיף או ישיר מפרוץ מלחמת "חרבות ברזל", וכן לולים אשר ממשיכים בפעילותם חרף המצב הביטחוני עד סוף שנת 2024.

בשונה מהמתווה הקודם, מסגרת הפיצוי בגין ירידה בתפוקה עבר למסגרת תביעה אחרת ותהיה כפופה להוכחת הסיבה לנזק מול מס רכוש במסלול אדום. על פי המתווה שסוכם, לולנים אשר נמצאים ביישובים המפונים באזור הספר שבגבול הצפון, יוכלו להגיש בקשה לפיצוי כתחליף למסלול ה"ורוד" הקבוע בחוק, באמצעות מסלול מהיר או מסלול לפי מודל פיצוי נורמטיבי. וזאת בהתאם לסוג הנזק:

פיצוי בגין הוצאה להקטנת הנזק: בהתאם למתווה יינתן סכום שמשקף את ההשקעה בהקטנת הנזק של החקלאי; לאור עלויות מיוחדות ונוספות לשם רציפות האספקה, הסכום יהיה קבוע ואחיד בהתאם לגודל הלהקה בלול הרלוונטי. סכום זה יינתן למגדלים שלולם נמצא בישוב שפונה, והם ממשיכים להגיע למקום ולייצר ביצים. לולנים אלו יוכלו לקבל סכום של 4,000 עד 8,000 שקל ללול בהתאם לגודל הלול.

פיצוי בגין רווח נמנע: ככל שנסגר הלול בשל האירועים הביטחוניים ולא מתבצע ייצור ביצים כלל, הרי שבין תקופת הסגירה ועד ל-31.12.2024 יקבל החקלאי פיצוי בגובה של 0.11 שקל לביצה – רווח נמנע. היה והמלחמה לא תסתיים עד סוף מרץ יינתן סכום לתקופה נוספת של השבתת הלול. בפיצוי זה ישנה התייחסות לגילן של להקת המטילות בזמן תקופת ההשבתה.

חוק הגליל: לולנים שזכאים לקבל סובסידיה בהתאם לחוק הגליל, אך כעת אינם מייצרים, יהיו זכאים לפיצוי בגין אי קבלת הסובסידיה, בגובה של 6.36 אגורות לביצה (לפי שיעור הסובסידיה). פיצוי זה יחשב כחלק מהסובסידיה לה זכאי המגדל כך שלא ישולם כפל סובסידיה.

אהבתם? שתפו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

דילוג לתוכן